Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Προς κατάργηση

Πληροφορίες μας θέλουν τους κυβερνώντες στην εθνική άμυνα να σκέπτονται την κατάργηση των κέντρων εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στην σημερινή τους μορφή και την εκχώρηση της εκπαίδευσής των σε κατά τόπους μονάδες, ανάλογα με τον αριθμό που αυτές έχουν ανάγκη σε στελέχωση.

Μία επιλογή, που θα βοηθήσει να μειωθεί το κόστος, το οποίο καταβάλλει το υπουργείο γιά την εκπαιδευση των κληρωτών στρατιωτών και εφέδρων αξιωματικών, χωρίς ωστόσο να προκαλέσει προβλήματα στον τομέα επάρκειας της εκπαίδευσής τους και στην υπόλοιπη στήριξη που παρέχουν έως σήμερα τα εν λόγω κέντρα, καθώς θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες προσθήκες στις υποδομές των μονάδων, όπου βεβαίως δεν υπάρχουν.

Ο προβληματισμός, εξ όσων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, είναι γύρω απο το ποιές μονάδες θα επιλεγούν γιά το σκοπό αυτό, καθώς η «πιλοτική» εφαρμογή του προγράμματος θα ξεκινήσει σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, από την δεύτερη ΕΣΣΟ του 2018.

Ιδωμεν, καθώς ειναι ένα ζήτημα που έχει πολλές παραμέτρους, οι οποίες θα πρέπει να εξετασθούν μέχρι να ληφθούν όλες οι αποφάσεις.

Πάντως η εφαρμογή τους δεν θα προκαλεί δραματικές αλλαγές στις κατά τόπους κοινωνίες όπως συνέβαινε στο παρελθόν καθώς οι προσθήκες στις μονάδες θα είναι μικρές σε αριθμό.

Περισσότερα

Θα συνεχισθεί και αλλού

Ο μεγάλος νικητής των πρόσφατων εκλογών στην Ολλανδία ήταν το υπερσυντηρητικό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς με την ομοϊδεάτισσα του Μαρίν […]

Συνάντηση με νόημα

Στην Αθήνα βρέθηκε την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου η υποψήφια βουλευτής Κιλκίς και δικηγόρος Καλλισθένη Πάκα και συναντήθηκε με τον συντοπίτη […]

Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]