Εκπαίδευση

Το ενδιαφέρον γιά την φιλαναγνωσία προωθεί το 5ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς

Μπορεί να μην έχουμε την τύχη, σαν σχολείο, να έχουμε έναν ξεχωριστό χώρο για Βιβλιοθήκη, αλλά κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε με τα μέσα που διαθέτουμε.

Με έναν ξεχωριστό τρόπο, σκεφτήκαμε να κάνουμε την έναρξη της λειτουργίας της δανειστικής βιβλιοθήκης του Σχολείου μας για την φετινή σχολική χρονιά.

Η πρωτοβουλία ανήκει στις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς της Βιβλιοθήκης κες Νίκη Παυλίδου και Κατερίνα Μπόσκου, με την υποστήριξη των μαθητών και μαθητριών της Ε’ τάξης.

Το σκεπτικό ήταν να γίνει κάτι διαφορετικό, που να τραβήξει την προσοχή των παιδιών και να προσελκύσει το ενδιαφέρον τους για την φιλαναγνωσία. Καλεσμένη μας και αρωγός στην προσπάθειά μας η συγγραφέας παιδικών βιβλίων κα Μυρτώ Πετροπούλου, η οποία μας διάβασε το παραμύθι της “Η Κερασιά στην αυλή μου”, δραματοποιώντας το με κουκλοθέατρο. Την βιβλιοανάγνωση πλαισίωσαν τα παιδιά της Ε’ τάξης, που, ντυμένα σαν ήρωες των παραμυθιών, μας μίλησαν για το βιβλίο, με δικές τους δημιουργίες.

Η δράση απευθυνόταν στα παιδιά των Α’ και Β’ τάξεων και, μετά την ανάγνωση του παραμυθιού, ακολούθησε δημιουργική δραστηριότητα για τις 4 εποχές, όπως αναφερόταν και στο βιβλίο.

Τα παιδιά της Ε’, ως διοργανωτές, ανέλαβαν να βοηθήσουν σε όλα τα στάδια της δράσης και βρέθηκαν στο πλευρό των ομάδων των μικρών παιδιών για να τους βοηθήσουν με τις δημιουργίες τους, οι οποίες παρουσιάστηκαν στο τέλος της δίωρης εκδήλωσης.

Η ενδοσχολική αυτή εκδήλωση ανέδειξε το βιβλίο γενικότερα, αλλά και τον εθελοντισμό, τη δημιουργικότητα, τη συνεργατικότητα, τη βιωματική μάθηση και την προθυμία των παιδιών, ορισμένες μόνο από τις δεξιότητες που φροντίζουμε να καλλιεργούμε στο Σχολείο μας, καθώς και το πνεύμα ομοψυχίας που μας διακατέχει.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα