Αθλητισμός

Προκηρύχθηκε η διεξαγωγή των δεύτερων νυκτερινών αγώνων δρόμου Γουμένισσας

Τους δεύτερους νυκτερινούς αγώνες δρόμου Γουμένισσας διοργανώνει η τοπική κοινότητα σε συνεργασία και με την υποστήριξη του δήμου Παιονίας. Οι αγώνες επί αποστάσεων 800μ., 500μ. και 1100μ. (για παιδιά) θα διεξαχθούν το Σάββατο 31.8.19. Στην σχετική προκήρυξη αναφέρονται, μεταξύ άλλων και τα εξής:

Η Δημοτική Κοινότητα Γουμένισσας του Δήμου Παιονίας διοργανώνει τον 2ο Νυχτερινό Αγώνα Δρόμου.
Τόπος Διεξαγωγής: Δημοτική Κοινότητα Γουμένισσας του Δήμου Παιονίας. Αφετηρία και Τερματισμός: Κεντρική Πλατεία της Γουμένισσας “Θάνου Ζελέγκου”.

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Αποστάσεις Αγώνων: – Αγώνας δρόμου (άσφαλτος και χώμα): 8 χλμ.
– Αγώνας δρόμου (άσφαλτος): 5 χλμ.
– Αγώνας δρόμου παιδικός (άσφαλτος): 1.100μ.

Ώρες Εκκίνησης: – 8 χλμ.: 18:30
– 5 χλμ.: 18:35
– 1.100μ.: 18:00

Γενικές Πληροφορίες Διαδρομών: Οι διαδρομές των αγώνων περνάνε από όλες τις πλατείες, τις γειτονίες και τα σημαντικά κτίρια της Γουμένισσας. Η διαδρομή των 8χλμ. εξελίσσεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της σε ασφαλτοστρωμένες οδούς εκτός από τρία τμήματα που βγαίνει σε χωματόδρομο (trail). Οι διαδρομές των 5 χλμ και 1.100μ. γίνονται αποκλειστικά σε ασφαλτοστρωμένες οδούς εντός της κωμόπολης. Κατά το μεγαλύτερο μέρος τους οι διαδρομές είναι επίπεδες ή με ήπιες κλίσεις και χωρίς μεγάλες υψομετρικές διαφορές.

• Διαδρομή 8 χλμ.: Το πρώτο μέρος της διαδρομής, εξελίσσεται στον ασφαλτοστρωμένο δρόμο, ο οποίος περνάει μπροστά από το Παλιό Διδακτήριο, τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, το Δημαρχείο και το Μεταξουργείο, με κατεύθυνση προς της ανατολική έξοδο της Γουμένισσας (προς Πολύκαστρο) και λίγο πριν τον κόμβο με την περιφερειακή οδό γίνεται αναστροφή. Μετά τα 2,6χλμ., στο δεύτερο μέρος της και για το επόμενο 1χλμ. περίπου, η διαδρομή γίνεται σε χωματόδρομο (trail) που περνάει μέσα από τα αμπέλια με πανοραμική θέα της κωμόπολης και του όρους Παίκου καταλήγοντας στο εκκλησάκι του Αγίου Τρύφων, όπου και θα βρίσκεται ο πρώτος σταθμός ανεφοδιασμού με νερό, λίγο πριν το μέσο της συνολικής διαδρομής. Μετά από κάποια μέτρα ασφάλτου η διαδρομή ξαναβγαίνει σε χωματόδρομο μέχρι το 2ο Δημοτικό Σχολείο, όπου είναι και το 4ο χιλιόμετρο της διαδρομής. Στο επόμενο 1,5χλμ. η διαδρομή είναι ασφαλτοστρωμένη, περνάει από το Γυμνάσιο, το Λύκειο και το Νοσοκομείο- Κέντρο Υγείας και λίγο μετά την Ιερά Μονή Παναγίας Γουμένισσας, που θα βρίσκεται ο δεύτερος σταθμός ανεφοδιασμού με νερό, η διαδρομή γίνεται χωμάτινη για τελευταία φορά και για 0,5χλμ. Τα τελευταία 2,0χλμ. βρίσκονται εντός της κωμόπολης της Γουμένισσας σε ασφαλτοστρωμένες οδούς και περνούν πλησίον του 1ου Δημοτικού, στη συνέχεια από την πλατεία Μακεδονομάχων, έπειτα από το 2ο Νηπιγωγείο και από εκεί προς την πλατεία 23ης Οκτωβρίου και την τελική ευθεία για τον τερματισμό στην Κεντρική Πλατεία “Θάνου Ζελέγκου”.

• Διαδρομή 5 χλμ.: Η διαδρομή από την Κεντρική Πλατεία κατευθύνεται στην πλατεία Μακεδονομάχων και στη συνέχεια στην πλατεία 23ης Οκτωβρίου. Από εκεί συνεχίζει δεξιά και περνάει μπροστά από το από το Λύκειο, το Γυμνάσιο, το 2ο Δημοτικό Σχολείο και ξαναδιασχίζει την πλατεία 23ης Οκτωβρίου ώστε να ανηφορίσει στο Νοσοκομείο- Κέντρο Υγείας. Κατηφορίζει προς την Ιερά Μονή Παναγίας Γουμένισσας και τον πρώτο σταθμό ανεφοδιασμού με νερό στο μέσο περίπου της διαδρομής. Έπειτα, η διαδρομή κατευθύνεται προς το 1ο Δημοτικό και από κει στην πλατεία Μακεδονομάχων, την οποία διασχίζει για να συνεχίσει προς τον Άγιο Τρύφων, όπου είναι και η δεύτερη αξιοσημείωτη ανηφόρα της διαδρομής. Ακολούθως, κατηφορίζει και κατευθύνεται προς το2ο Νηπιαγωγείο και από εκεί προς την πλατεία 23ης Οκτωβρίου και την τελική ευθεία για τον τερματισμό στην Κεντρική Πλατεία “Θάνου Ζελέγκου”.

• Διαδρομή 1.100μ.: Διαδρομή από την Κεντρική Πλατεία κατευθύνεται στην πλατεία Μακεδονομάχων και στη συνέχεια στην πλατεία 23ης Οκτωβρίου. Συνεχίζει δεξιά στη οδό Κακάβου μέχρι τον οδό Σακελαρίου την οποία διανύει μέχρι την Π. Μελά που οδηγεί ξανά στην πλατεία 23ης Οκτωβρίου και την τελική ευθεία για τον τερματισμό στην Κεντρική Πλατεία.

Όριο αγώνων: Για τον αγώνα των 8χλμ.: Ορίζεται όριο η 1 ώρα και 30 λεπτά.
Για τον αγώνα των 5χλμ.: Ορίζεται όριο η 1 ώρα και 15λεπτά.

Για τον παιδικό αγώνα των 1.100μ.: Ορίζονται όριο τα 30λεπτά.
Σταθμοί ανεφοδιασμού: Θα υπάρχουν δύο ενδιάμεσοι σταθμοί ανεφοδιασμού, όπου θα παρέχεται νερό από τους εθελοντές σε όλους του αθλητές-τριες. Ο ένας σταθμός θα βρίσκεται στο εκκλησάκι του Αγίου Τρύφων και ο άλλος μπροστά από την Ιερά Μονή Παναγίας Γουμένισσας. Οι δρομείς των 8χλμ. μέχρι τον σταθμό του Αγίου Τρύφων θα έχουν ήδη διανύσει 3,7χλμ. και μέχρι τον σταθμό της Παναγίας θα έχουν 5,5χλμ. Οι δρομείς των 5χλμ. θα συναντούν πρώτα τον σταθμό που θα βρίσκεται στην Παναγία στο μέσο περίπου της διαδρομής και αφού έχουν διανύσει 3,9χλμ. θα συναντήσουν τον σταθμό ανεφοδιασμού στον άγιο Τρύφων.
Στο τέλος του αγώνα των 8 και 5χλμ. θα παρέχονται σε κάθε αθλητή νερό, φρούτα και κεράσματα σε πλούσιο μπουφέ.

Στα παιδία που θα συμμετέχουν στον παιδικό αγώνα θα παρέχεται ξερωριστός μπουφές με νερό και κεράσματα μετά τον τερματισμό τους.
Όροι συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες των 8χλμ. και 5χλμ. έχουν άντρες και γυναίκες άνω των 18 ετών. Για τον αγώνα δρόμου 5χλμ. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά άνω των 13 ετών και αντίστοιχα για τον αγώνα δρόμου των 8χλμ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά άνω των 16 με Υπεύθυνη Δήλωση από τον γονέα ή κηδεμόνα, η οποία θα συμπληρώνεται στη γραμματεία του αγώνα. Για τον παιδικό αγώνα 1.100μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές-τριες του Δημοτικού Σχολείου.

Υγειονομική κάλυψη: Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αθλητές συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις. Οι διοργανωτές δε φέρουν καμία ευθύνη για ενδεχόμενα προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν στους αθλητές κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ωστόσο θα υπάρχουν πρώτες βοήθειες για την ασφάλεια των δρομέων.

Γραμματεία αγώνα: Η γραμματεία του αγώνα θα ανοίξει 3 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα και θα παραμείνει ανοιχτή από τις 15:00 έως τις 17:45.
Δηλώσεις συμμετοχής: Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα θα δέχεται ηλεκτρονικές δηλώσεις συμμετοχής έως 20/08/2019. Ανώτατο όριο ηλεκτρονικών δηλώσεων ορίζονται τα 500 άτομα. Σε περίπτωση που συμπληρωθεί ο παραπάνω αριθμός νωρίτερα οι ηλεκτρονικές δηλώσεις θα κλείσουν πριν τις 20/8. Διευκρινίζουμε ότι οι ηλεκτρονικές δηλώσεις αφορούν τους δρομείς των 8 και 5χλμ. Τα παιδιά που θα τρέξουν στον αγώνα των 1000μ. θα γράφονται την ημέρα του αγώνα στη γραμματεία.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κατατίθενται ηλεκτρονικά μέσω του παρακάτω συνδέσμου:
http://racesystem.gr/2o-nychterinos-agona-dromou-goumenissas-31-08-2019/

Κόστος αγώνα: Το κόστος συμμετοχής των αγώνων 8χλμ. και 5χλμ. είναι 5€ και θα διατεθεί από την οργανωτική επιτροπή για τα λειτουργικά έξοδα της εκδήλωσης. Η πληρωμή του κόστους εγγραφής των 5€ θα γίνει στη γραμματεία στην Κεντρική Πλατεία της Γουμένισσας. Οι αθλητές/τριες που θα δηλώσουν συμμετοχή την ημέρα του αγώνα το κόστος ορίζεται στα 10€ . Τα παιδιά έως 12 ετών θα συμμετέχουν δωρεάν στον αγώνα των 1.100μ.
Για τεχνικά θέματα του αγώνα μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Περπερίδου Αναστασία στο τηλέφωνο 6977807536 καθώς και με την κ. Χαραλαμπίδου Ντίνα στο τηλέφωνο 6936360588.

Απονομές-Έπαθλα: Στους αγώνες των 8χλμ. και 5χλμ. κύπελο και μετάλλιο θα λάβουν οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες. Στον παιδικό αγώνα των 1.100μ. κύπελο και μετάλλιο θα λάβουν τα τρία πρώτα παιδία, ανεξαρτήτως φύλου.

Αναμνηστικά μετάλλια θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες στον αγώνα.

Βραβεύσεις αγώνα: Οι βραβεύσεις των αγώνων, θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τη λήξη του χρονικού ορίου της 1 ώρας και τριάντα λεπτών του αγώνα των 8λμ..
Χρονομέτρηση: Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση στον αγώνα, με chip χρονομέτρησης που τοποθετείται στο παπούτσι, και επιστρέφεται μετά το τέλος του αγώνα.
Αποτελέσματα: Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν μετά τη λήξη του αγώνα.
Εκδήλωση λήξης: Για τους συμμετέχοντες και τους εθελοντές η οργανωτική επιτροπή οργανώνει πάρτυ στη λήξη της εκδήλωσης με μουσική (dj), κρασί από τους τοπικούς μας παραγωγούς καθώς και διάφορα κεράσματα.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα