Γενικά

Προκλητική αγνόηση του τοπικού τύπου από διοργανωτές συνεδρίου

Η Ιστορία «έγραψε», ότι το Κιλκίς φιλοξένησε την Παρασκευή 6.2.15 συνέδριο της πανελλήνιας ένωσης φυσικών με αντικείμενο το ιστορικό πείραμα «Σερν».

Ωστόσο, δεν εγράφη τίποτε στον τοπικό Τύπο γι’ αυτήν την πολύ σημαντική και ευρύτατου ενδιαφέροντος επιστημονική εκδήλωση.

Αν, δηλαδή, ο αναγνώστης του μέλλοντος διαβάσει τις τοπικές εφημερίδες της πρώτης εβδομάδας του Φεβρουαρίου του 2015 θα συμπεράνει, ότι τέτοιο συνέδριο δεν διεξήχθη ποτέ στο Κιλκίς.
Αιτία το γεγονός, ότι κάποιοι από τους υπεύθυνους γιά την διοργάνωση του συνεδρίου «φρόντισαν» να …«γράψουν» εκεί όπου «δεν πιάνει το μελάνι» το σκέλος της το σχετικό με την ενημέρωση του τοπικού Τύπου.

Κατ’ αρχάς, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στελέχη της διοργανώτριας πανελλήνιας ένωσης φυσικών από τον νομό Κιλκίς έλαβαν γνώση της επιλογής του Κιλκίς ελάχιστα εικοσιτετράωρα πριν την επιλεγείσα ημερομηνία τέλεσης του συνεδρίου.

Πάντοτε σύμφωνα με δημοσιογραφικές «πηγές», η αρμόδια γιά την δημοσιοποίηης της διοργάνωσης συνεδρίων εκπαιδευτικού χαρακτήρα διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς ενημερώθηκε γιά την συγκεκριμένη διοργάνωσε σε χρονικό σημείο κατά το οποίο δεν υπήρχαν περιθώρια γιά εκ μέρους της έγκαιρη ενέργεια, όσον αφορά στην ενημέρωση του τοπικού Τύπου.

Ο φερόμενος ως συνδιοργανωτής, διά της απλής διαθέσεως του συνεδριακού κέντρου, δήμος Κιλκίς ήταν τόσο «ενήμερος», που δύο ώρες πριν την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου πρώην δημοτικός σύμβουλος «έπιασε» τον δήμαρχο Δημήτρη Σισμανίδη, ώστε να βρουν λύση να τροφοδοτηθεί το συνεδριακό κέντρο με πετρέλαιο, γιά να καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση του συνεδρίου.

Τέλος, αξιωματούχοι του δήμου Κιλκίς δήλωσαν πλήρη άγνοια, μερικοί δε από αυτούς πρόσθεσαν ότι έλαβαν γνώση …την επομένη, μη κρύβοντας την δυσαρέσκειά τους.
Η μοναδική εξαίρεση αφορά σε αντιδήμαρχο, ο οποίος είχε ενεργό συμμετοχή στην εκδήλωση, ως να μην είχε συμβεί τίποτε από τα προαναφερθέντα, κάτι το οποίο πολλαπλασιάζει τα ερωτηματικά γιά τον τρόπο, με τον οποίο διοργανώθηκε αυτό το συνέδριο.

Το γεγονός δε, ότι γιά μία επιστημονική εκδήλωση με την απήχηση του θέματος της συγκεκριμένης και το δεδηλωμένο ενδιαφέρον της τοπικής επιστημονικής και εκπαιδευτικής κοινότητας δεν προσήλθαν περισσότερες από τρεις-τέσσερες δεκάδε ακροατών, αντί τουλάχιστον να γεμίσει το συνεδριακό κέντρο, «τα λέει όλα» γιά το επίπεδο ενημέρωσης γιά την διοργάνωσή της πριν την πραγματοποίησή της. Πού τουλάχιστον όσον αφορά στην γνωστοποίησή της μέσω των τοπικών εφημερίδων ήταν απλώς …ανύπαρκτη!

Αυτή, λοιπόν, η μέχρις απαξιώσεως αγνόηση του τοπικού Τύπου αναφορικά με την διοργάνωση ενός τόσο σημαντικού επιστημονικού συνεδρίου στο Κιλκίς γεννά εύλογα ερωτηματικά.

Και οι καθ’ οινδήποτε τρόπο σχετιζόμενοι με αυτό, οφείλουν να δώσουν πειστικές απαντήσεις.
Διότι δεν «χρωστά» σε τίποτε και κανένα το Κιλκίς, να δυσφημείται και να καθίσταται σημείο αρνητικών αναφορών γιά απαξίωση εκδηλώσεων πανελλήνιου ενδιαφέροντος και εμβέλειας, επειδή κάποιοι «αρμόδιοι» δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους όσον αφορά στον τομέα της ενημέρωσης.

Και, μάλιστα, φτάνοντας στο σημείο να «προσπερνούν» προκλητικώς τον τοπικό τύπο.

Περισσότερα

Παρέμβαση πανελλήνιας ομοσπονδίας πολιτικών συνταξιούχων γιά επιστροφή των δώρων και των επιδομάτων αδείας

Από την πανελλήνια ομοσπονδία πολιτικών συνταξιούχων (ΠΟΠΣ) εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Η επιστροφή των δώρων και επιδομάτων αδείας κρίνεται στις […]

Ο δήμος Κιλκίς σε ρόλο… Πόντιου Πιλάτου διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες περιοχής Ηρώου

Νέα “επεισόδια” προστίθενται στο “σήριαλ” της αυθαίρετης διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες στην περιοχή του λόφου του Ηρώου, […]

Δείτε ακόμα

Εντελώς αναμενόμενο

Τον Γιώργο Γεωργαντά βράβευσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς την περασμένη Κυριακή κατά την διάρκεια του ετήσιου χορού του, στο  «Κτήμα των Ευχών». […]