Αγροτικά

Οι προϋποθέσεις εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας

Εκπνέει στις 30 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (ΕΜΣΥ) χωρίς επιβολή προστίμου, με την εγγραφή να είναι απαραίτητη για την έκδοση άδειας χρήσης νερού.

H προθεσμία αφορά δημότες που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση στον δήμο για την εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (ΕΜΣΥ) για πηγάδια ή γεωτρήσεις και δεν πρόλαβαν να προχωρήσουν στην έκδοση άδειας χρήσης νερού.

Μετά την 1η Οκτωβρίου 2015 και έως την 31η Δεκεμβρίου 2015 θα καταβάλλεται πρόστιμο 50 ευρώ για κάθε μήνα καθυστέρησης ενώ από 1η Ιανουαρίου 2016 θα επιβάλλεται πρόστιμο 1000 ευρώ έως 2000 ευρώ.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά, υποβάλλονται στην διεύθυνση υδάτων και είναι τα ακόλουθα :

• Χάρτης-απόσπασμα ψηφιακής απεικόνισης όπου σημειώνεται η ακριβής θέση του σημείου υδροληψίας καθώς και τα περιγράμματα των περιοχών χρήσης ύδατος για την αγροτική χρήση.

• Αντίγραφο αίτησης ΕΜΣΥ που κατατέθηκε στο Δήμο.
Προσοχή: Όσοι δεν έχουν υποβάλει αίτηση ΕΜΣΥ στο Δήμο μπορούν να υποβάλουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 με πρόστιμο 100 ευρώ και έως τις31 Δεκεμβρίου 2015 με 50 ευρώ επί πλέον για κάθε μήνα καθυστέρησης (αν είναι ανενεργό και δεν προχωρήσουν σε έκδοση άδεια χρήσης νερού δεν πληρώνουν) .

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ο Βλάσιος Γ. Σκορδέλης

Γεννήθηκε στην Στενήμαχο Ανατολικής Ρωμυλίας (Βόρεια Θράκη) το έτος 1830 και πέθανε στην Αθήνα το 1898. Μετά την αποφοίτησή του […]