Πολιτισμός

Το πρόγραμμα για το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι» του δήμου Κιλκίς 2024

Το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι» του δήμου Κιλκίς, με την αναπλαστική δύναμη και την αέρινη χάρη του έρχεται να απογειώσει την ψυχαγωγία μας ανακατεύοντας στο μοτίβο της νύχτας επιθυμίες και σκέψεις ταξιδιάρικες, ντυμένες με αγαπημένες μουσικές νότες που έχουν γραφτεί για να εξυμνούν την ομορφιά του.
Οι αποσκευές της πολιτιστικής και καλλιτεχνικής παραγωγής είναι περισσότερες και τα θεάματα πιο χαρούμενα, πιο ελκυστικά, χωρίς βεβαίως να λείπει η κλασική δραματουργία και η αριστοφανική σάτιρα.
Το Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου, το πρώτο αγκυροβόλιο του Πολιτισμού, θα φιλοξενήσει στους ατμοσφαιρικούς του χώρους παιδικές θεατρικές παραστάσεις, ξεκαρδιστικές κωμωδίες, stand up comedies, αρχαίες τραγωδίες του Αισχύλου και του Ευριπίδη και συναυλίες λαϊκών τραγουδιστών, έντεχνων καλλιτεχνών και μουσικών συγκροτημάτων.
Κατά σειρά εμφάνισης στο Θέατρο Λόφου έρχονται ο Γιώργος Μαργαρίτης, το ντουέτο Χάρη Βαρθακούρη και Γιάννη Βαρδή, η Γλυκερία, ο γιος του Γρηγόρη Μπιθικώτση και οι Μπλε. H συναυλία των Locomondo, ενταγμένη και αυτή στο πρόγραμμα του «Πολιτιστικού Καλοκαιριού», θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του αεροδρομίου.
Όλες οι συναυλίες προσφέρονται από τον δήμο δωρεάν για το κοινό όπως και άλλες εννιά θεατρικές παραγωγές και παιδικές παραστάσεις.
Στις υπώρειες του Λόφου, οι σινεφίλ θα ζήσουν ένα παρατεταμένο κινηματογραφικό καλοκαίρι από την 1η Ιουλίου έως και τις 22 Σεπτεμβρίου, έχοντας το προνόμιο της πρώτης προβολής ταινιών στο υπαίθριο σαλόνι του δημοτικού θερινού κινηματογράφου.
Η μεγάλη οθόνη του «Δημήτριου Ζωηρού» βάζει την ενέργεια της περιπέτειας με εβδομήντα τρεις προβολές ταινιών, δίνοντας και στους μικρούς συνδημότες σοβαρά κίνητρα κατάληψης του σινεμά μιας και πολλά μεταγλωττισμένα animation προσφέρονται για τη διασκέδασή τους.
Ο περιφερειακός δημοτικός κινηματογράφος ανοίγει τα πανιά του σε τριάντα τέσσερα χωριά: Γαλλικό, Καμπάνη, Μάνδρες, Νέα Σάντα, Πεδινό (Δ.Ε. Γαλλικού) Άγιο Χαράλαμπο, Ακρίτα, Δροσάτο (Δ.Ε. Δοϊράνης) Αργυρούπολη, Βαπτιστή, Καστανιές, Κρηστώνη, Μεγάλη Βρύση, Σταυροχώρι, Χωρύγι (Δ.Ε. Κιλκίς) Βάθη, Επτάλοφο, Ευκαρπία, Ίσωμα, Κοιλάδι, Τέρπυλλο (Δ.Ε. Κρουσσών) Μυριόφυτο, Σ.Σ. Μουριών (Δ.Ε. Μουριών) Ανθόφυτο, Μαυρονέρι, Μικρόκαμπος, Νέο Αγιονέρι, Νέο Γυναικόκαστρο, Ξυλοκερατιά, Παλαιό Αγιονέρι (Δ.Ε. Πικρολίμνης) Ηλιόλουστο, Κορομηλιά, Πλαγιά, Χέρσο (Δ.Ε. Χέρσου). Οι πλατείες και τα προαύλεια των Δημοτικών Σχολείων τις νύχτες του καλοκαιριού θα ξαναγεμίσουν ζωντάνια και χαμόγελα και τα παιδιά, μαζί με τις οικογένειές τους, μπορούν να παρακολουθήσουν μεταγλωττισμένα παιδικά φιλμ επιλέγοντας τον ‘’ Απίθανο Μόρις’’ ή την ταινία ‘’Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;’’ .Οι ταινίες του περιφερειακού δημοτικού κινηματογράφου είναι δωρεάν για όλους.
Γιατί το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι» του δήμου Κιλκίς, πάντα, μας ταξιδεύει σε μοναδικούς προορισμούς!
Το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι» του δήμου Κιλκίς το 2024 σε αριθμούς
9 παιδικές θεατρικές παραστάσεις/ 12 θεατρικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια/ 6 συναυλίες (σύνολο 27 πολιτιστικές παραγωγές)
Δημοτικός θερινός κινηματογράφος: 73 προβολές (25 ταινίες)
Δημοτικός περιφερειακός κινηματογράφος: 34 προβολές (2 ταινίες επιλογής).
Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Βελτιωτικές αλλαγές

Μετά τις βελτιωτικές αλλαγές στο δημοτικό πάρκο – «Κήπος» του Κιλκίς για την καλύτερη αισθητική και λειτουργική εικόνα του χώρου […]

Και οι συμμαθητές παρόντες

Εκτός από θεσμικούς, πολιτιστικούς και θεσμικούς παράγοντες στην ημερίδα το παρόν στην παρουσίαση του μεταπτυχιακού για την τουριστική ανάπτυξη της […]