Προεκλογικά «σενάρια»

Κιλκισιώτικες κουβεντούλες /

Γράψαμε εσχάτως, σε δύο διαδοχικά ρεπορτάζ, γιά τις εκλογές στους δύο δήμους της περιφερειακής ενότητάς μας, και το πόσο «πιό έτοιμοι» παρουσιάζονται οι νυν δήμαρχοι, σε σχέση με όσους θα τους αμφισβητήσουν στις εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου.

Κοινό χαρακτηριστικό αμφοτέρων το ότι πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα της ΝΔ, καθώς οι συζητήσεις γιά υποψηφιότητες δημάρχων στους άλλους δύο, βασικούς αντιπολιτευτικούς πολιτικούς χώρους πρακτικώς δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη.

Κάτι το οποίο, απ’ ότι διαφαίνεται, θα διαφοροποιηθεί μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, τουλάχιστον για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς υπάρχει προγραμματισμένη γιά την Πέμπτη 1.12.22, στην πόλη του Κιλκίς, συνάντηση της πρώην υπουργού Μακεδονίας – Θράκης και βουλεύτριας α΄ Θεσσαλονίκης του κόμματος Κατερίνας Νοτοπούλου με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που ενεπλάκησαν στις προηγούμενες τοπικές εκλογές, με την συμμετοχή και της νομαρχιακής επιτροπής.

Σ’ αυτήν την συνάντηση προφανώς θα τεθούν επί τάπητος τα ζητήματα, που αφορούν στις εν λόγω εκλογές και στην στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε τοπικό επίπεδο.

Στο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ προς το παρόν δεν καταγράφεται κινητικότητα, ενώ δεν τίθεται θέμα σε ό,τι αφορά στο έτερο κοινοβουλευτικό κόμμα, το ΚΚΕ, καθώς η συμμετοχή με τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Περισσότερα

Να βρεις μιμητές

Μία από τις ευχάριστες “νότες” της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Δευτέρας 23.1.23 υπήρξε αναμφιβόλως η παρουσία πολυμελούς ομάδας […]

Το φλουρί στον πρόεδρο

Το απόγευμα της Τρίτης 31.1.23, λίγο πριν την έναρξη της 2ης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας κόπηκε η καθιερωμένη βασιλόπιτα. […]

Και «καμμένες» και… άσβηστες

Μάλλον δεν συνιστά και την καλύτερη τιμή στην μνήμη του θρύλου του αντάρτικου του Πόντου Ευκλείδη Κουρτίδη… ο φωτισμός του […]

Δείτε ακόμα