Πολιτική

Προεδρεία “Αγροδιατροφικής” τέλος καθώς ο Κώστας Κιλτίδης πολιτεύεται ξανά

Την πρόταση του γιά το πώς μπορεί να αναζωογονηθεί η ελληνική ύπαιθρος, η οποία γιά μία σειρά από λόγους και αιτίες έχει συρρικνωθεί δημογραφικώς και παραγωγικώς στον πρωτογενή τομέα, παρουσίασε, μεταξύ άλλων, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η “Αγροδιατροφική Σύμπραξη» της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, και η οποία πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο του Πολυκάστρου την Πέμπτη 2.2.23, ο πρόεδρός της και πρώην υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων και πρώην βουλευτής Κιλκίς Κωνσταντίνος Κιλτίδης.


Μία εκδήλωση αφιερωμένη, όπως τόνισε ο κ. Κιλτίδης στο ξεκίνημά της, αφιερώθηκε στην μνήμη δύο εκλιπόντων προσώπων του Χαλκιδικιώτη Δημήτρη Τζηρίτη και του Σερραίου Χρήστου Μέγκλα , οι οποίοι «συνέβαλαν με όραμα και σχέδιο με γνώση και πίστη στην διαμόρφωση και την επίτευξη των στόχων της «Αγροτοδιατροφικής» και μπροστά σε ένα κοινό με σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά στην μεγάλη του πλειοψηφία».


Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Κιλκισιώτης πρόεδρος της «Αγροδιατροφικής Σύμπραξης» και πολιτικός παρουσίασε αναλυτικώς, σε πρώτη φάση, τις δράσεις της μη κερδοσκοπικής εταιρείας της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας στον αγροτοδιατροφικό τομέα, σε θέματα που σχετίζονται με την παραγωγή, μεταποίηση, προώθηση, αλλά και την γαστρονομία αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων της Κ. Μακεδονίας και σε δεύτερη και κυριότερη φάση την συνολική πρότασή του για την ανάπτυξη της σύγχρονης ελληνικής γεωργίας και την επανακατοίκηση της υπαίθρου.

Με το δεύτερο σκέλος να αποκτά ακόμη πιό ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιά την περιοχή της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, η οποία όπως επεσήμανε και ο κ Κιλτίδης , με βάση και τα τελευταία δημογραφικά ευρήματα (απογραφή του 2021) θα εμφανίσει μείωση πληθυσμού κατά 12%, ανταποκρινόμενος λόγω της πανδημίας και εφαρμογής της ηλεκτρονικής απογραφής στα πραγματικά ποσοστά κατοίκησης του.

Βεβαίως, από την εκδήλωση δεν έλειψαν και οι πολιτικές αναφορές, παρά το γεγονός ότι και ο ίδιος ο κ Κιλτίδης στην αρχική του τοποθέτηση θέλησε να κρατήσει αποστάσεις, επισημαίνοντας στον διοργανωτή και το θέμα της εκδήλωσης, με τον ίδιο να ανακοινώνει από έδρας την πρόθεση του να αποχωρήσει από την «Αγροδιατροφική Σύμπραξη» μετά από πενταετή άμισθη θητεία στην προεδρεία της εταιρείας και την επιλογή του να πολιτευθεί εκ νέου στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα