Εκπαίδευση

Σύλλογος γονέων ΓΕΛ Γουμένισσας: ΟΧΙ στην υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του ΓΕΛ Γουμένισσας συμμετείχε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Υ.ΜΑ.Θ. μαζί με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων του Β δημοτικού σχολείου, γυμνασίου Γουμένισσας καθώς και άλλους συλλόγους της Θεσσαλονίκης.

Εξέθεσαν τα αιτήματα τους, όπως είναι η δωρεάν και ασφαλής μετακίνηση των μαθητών στις σχολικές μονάδες, ακόμη και από την πιο απομακρυσμένη περιοχή, το δικαίωμα των παιδιών στην παράλληλη στήριξη και ενισχυτική διδασκαλία και την έγκαιρη-άμεση στελέχωση των σχολείων από εκπαιδευτικούς.

Αναμένουν την κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων για την επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων.

Συνεχίζουν τον αγώνα μας όλοι οι σύλλογοι γονέων σε συνεργασία με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για δωρεάν Παιδεία, Εκπαίδευση, ισότιμη μεταχείριση.

Λέμε ΟΧΙ στην υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Η Ειρήνη Γκαϊταρεζάκη, πρόεδρος συλλόγου γονέων Γυμνασίου Γουμένισσας, ανέφερε ότι το πρόβλημα στην περιοχή είναι τεράστιο.

“Έχουμε πρόβλημα στα χωριά που είναι δίπλα στη Γουμένισσα, αλλά και γενικά στον νομό Κιλκίς. Είναι λυπηρό αυτές τις μέρες να αγωνιούν οι γονείς για το πώς θα πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο. Υπάρχουν παιδιά που δεν πηγαίνουν σχολείο, γιατί οι γονείς τους δουλεύουν και δεν μπορούν να τα μεταφέρουν. Προς το παρόν, πολλοί βρίσκουν λύση με τους γείτονες ή με τους γονείς άλλων γονέων, αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση. Πρόκειται για αποστάσεις πάνω από 3 χιλιόμετρα”, είπε η ίδια.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]