Πολιτική

ΝΕ Κιλκίς ΝΔ: «Δεν πρέπει κάποια στιγμή να λογοδοτήσει ο θύτης;»

Ανακοίνωση με «αιχμές» κατά του τουρκικού κράτους αλλά και κατά εγχωρίων δημοσίων προσώπων με αφορμή την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνισμού του Πόντου, εξέδωσε η νομαρχιακή επιτροπή Κιλκίς της ΝΔ.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Στις 19 Μαϊου τιμάμε σήμερα την μνήμη των 353.000 θυμάτων συμπατριωτών μας Ποντίων που σφαγιάσθηκαν και ατιμάσθηκαν από τις ορδές των δολοφονικών ταγμάτων των Νεοτούρκων και της εγκληματικής παρέας του Τοπάλ Οσμάν που εξετέλεσε τις εντολές του Μουσταφά Κεμάλ στην ακμάζουσα τότε ελληνική περιοχή.

Οι λόγοι προφανείς. Η εκκαθάριση των χριστιανικών πληθυσμών για την σύσταση ενός αμιγούς οθωμανικού κράτους που δεν θα σέβεται τη διαφορετικότητα και την ανεξιθρησκία με απώτερο στόχο την οικοδόμηση μιας νέας αυτοκρατορίας.

Το ίδιο άλλωστε πριν τους Ελληνες είχαν πράξει οι Νεότουρκοι και με τους άλλους χριστιανικούς πληθυσμούς (Αρμενίους, Ασσυρίους) που επίσης ΄΄είδαν΄΄, υπέστησαν πανομοιότυπες θηριωδίες και φρικαλεότητες από τα τάγματα θανάτου των Οθωμανών.

Όλα αυτά που διέπραξαν όπως μας πληροφορεί η Ιστορία ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο το οποίο υλοποιήθηκε χωρίς κανέναν ενδοιασμό και χωρίς ακόμη και σήμερα να μπορεί να το συλλάβει ανθρώπινος νους. Αλλωστε ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, στην τουρκική εθνοσυνέλευση της 13ης Αυγούστου 1923, πανηγυρίζει και ενημερώνει περιχαρής: «Επί τέλους, ξεριζώσαμε τους Έλληνες από τον Πόντο» (αναφέρεται από τον συνταγματάρχη Μουζέν, που παρακολούθησε τις εργασίες της εθνοσυνέλευσης, σε επιστολή του προς το γαλλικό Γενικό Επιτελείο Στρατού).

Σήμερα όμως και ενώ την γενοκτονία του ποντιακού Ελληνισμού αναγνωρίζουν όλο και περισσότερα κράτη ανά την υφήλιο η αντιμετώπιση του τουρκικού κράτους συνεχίζει να προκαλεί και να μην σέβεται την μνήμη και το αίμα τόσων αθώων ανθρώπων. Η επίσημη τουρκική θέση είναι πως δεν υπήρξε γενοκτονία. Υποστηρίζοντας ότι οι απώλειες του ελληνικού πληθυσμού προέρχονται από εχθροπραξίες και αρρώστιες, στερήσεις, κακουχίες και λιμούς. Δεν πρέπει κάποια στιγμή να λογοδοτήσει ο θύτης;

Αλλά τι να περιμένει κανείς όταν δυστυχώς ακόμη και σήμερα Ελληνες υπουργοί υποστηρίζουν ότι δεν υπήρξε γενοκτονία και παραμένουν στις θέσεις τους;».

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα