Πολιτική

Έκτακτη σύσκεψη για τις ζημιές από τις βροχές στο δήμο Παιονίας


Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11.12.14 στο δημαρχείο Παιονίας γιά τα προβλήματα, που ανέκυψαν από τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, οι οποίες οδήγησαν στην διακοπή της οδικής σύνδεσης Πολυκάστρου-Κιλκίς.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του υφυπουργού και βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά, και σ’ αυτήν συμμετέσχον ως εκπρόσωπος του δήμου Παιονίας ο αντιδήμαρχος δημοσίων έργων Γιάννης Αδαμόπουλος, ως εκπρόσωπος του αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς ο περιφερειακός σύμβουλος Παύλος Θωμαϊδης, καθώς και δύο μηχανικοί από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι μετέβησαν στο Πολύκαστρο κατ’ εντολήν του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα.

Επίσης ο πρώην δήμαρχος Πολυκάστρου Δημήτριος Κουλίνας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης και ο πρόεδρος του τοπικού τομέα εγγείων βελτιώσεων Νίκος Καραβαλάκης.

Οι συμμετασχόντες στην σύσκεψη μετέβησαν στη συνέχεια στο χώρο του αντλιοστασίου Λιμνοτόπου και εξέτασαν πιθανές λύσεις για την άμεση αντιμετώπιση της επείγουσας κατάστασης που δημιουργήθηκε. Επίσης διατυπώθηκε από τον κ. Γεωργαντά η ρητή δέσμευση για ανάλογη πρωτοβουλία εκ μέρους του εντός των επόμενων εβδομάδων με σκοπό τον προγραμματισμό για την οριστική διευθέτηση του ζητήματος.

Ο κ. Γεωργαντάς δεσμεύτηκε επίσης σε παριστάμενους αγρότες ότι θα επισκεφτεί ο ίδιος τον ΕΛΓΑ τις επόμενες ημέρες για να τονίσει στους αρμόδιους την πολύ μεγάλη έκταση των αγροτικών ζημιών.

ΣΥΡΙΖΑ Παιονίας: “Φτάνει πια με την αδιαφορία των συγκεβερνώντων”

Δριμύ κατήγορω κατά της συγκυβέρνησης και των τοπικών εκπροσώπων και “εκφραστών” της εξαπέλυσε η τοπική οργάνωση Παιονίας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την κατάσταση που ανέκυψε στην περιοχή απο τις πλημμύρες. Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Στο έλεος φυσικών καταστροφών και πλημμυρών βρέθηκε για άλλη μια φορά ο δήμος Παιονίας. Πλημμύρες, κατολισθήσεις, καταστροφή οδικού και αγροτικού δικτύου, καλλιεργειών και κτηνοτροφικών μονάδων. Όλα αυτά με αποκορύφωμα ανθρώπινες απώλειες στην ευρύτερη περιοχή σκιαγραφούν την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού σε καταστάσεις έντονων καιρικών φαινομένων.

Είναι σημαντικές οι ευθύνες της κυβέρνησης και των τοπικών εκφραστών της, όταν έχουμε φτάσει στο σημείο η αδιαφορία και η αδράνεια των υπευθύνων να κοστίζει ανθρώπινες ζωές. Σε συνάντηση που πραγματοποίησε την Πέμπτη 11/12/14 κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Παιονίας με τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων, Ιωάννη Αδαμόπουλο, υπήρξε ενημέρωση για τη σημερινή κατάσταση και τις ενέργειες από πλευράς δήμου για την αντιμετώπισή της.

Πρότασή μας είναι η κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η καταγραφή των ζημιών σε καλλιέργειες, κτηνοτροφικές μονάδες και αγροτικόδικό δίκτυο με πλήρη αποζημίωσή τους.
Σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός υπόκειται σε μια συνεχή φτωχοποίηση λόγω των μέτρων λιτότητας που επιβάλλονται χωρίς έλεος από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τα γεγονότα αυτά κάνουν το ποτήρι της ανοχής και της υπομονής απέναντι σε μια τόσο ακραία κυβέρνηση να ξεχιλίζει.

Περισσότερα

Στην Κύπρο ο Γ.Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος της Βουλής στις εκδηλώσεις της μαύρης επετείου εισβολής του Αττίλα

Στην Κύπρο, όπου εκπροσωπεί τη Βουλή ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]