Γενικά

Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τους πολιούχους του Κιλκίς

Λαμπρή και πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα στο Κιλκίς για τον εορτασμό των πολιούχων και προστατών της πόλεως, Πέντεκαιδεκα Ιερομαρτύρων, εν τη Τιβεριούπολη μαρτυρησάντων, στον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό.

Του πανηγυρικού Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ενώ της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, του Επισκόπου Στοβίων και Τοποτηρητή Στρωμνίστης Δαβίδ της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος καθώς και του οικείου Μητροπολίτου Σεβασμιωτάτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέλλης κ. Ιωήλ, ο οποίος αναφέρθηκε επίκαιρα στο μαρτύριο των Αγίων, ενώ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Ποιμενάρχης του Κιλκίς ευχαριστώντας θερμά τους Αρχιερείς που λάμπρυναν με την παρουσία τους την ιερά πανήγυρη της πόλεως του Κιλκίς, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Στοβίων και Τοποτηρητή Στρώμνιτσας κ. Δαβίδ, περιοχή που μαρτύρησαν οι Άγιοι ΠέντεκαιΔεκα, για την παρουσία και την αγάπη του, ευχόμενος ο Κύριος να του δίδει όπως και στον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος δύναμη και υπομονή ώστε να βγουν νικητές προς Δόξαν Θεού στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν στα Σκόπια.

Παρά την κακοκαιρία, η οποία δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθεί η ιερά λιτάνευση της Ιερής Εικόνας των Αγίων, των τεμαχίων των ιερών λειψάνων των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, και του τεμαχίου του ιερού λειψάνου ενός εκ των Δεκαπέντε Μαρτύρων, του Οσιομάρτυρος Πέτρου, οι Κιλκισιώτες γέμισαν ασφυκτικά τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις παρέστησαν ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Γ.Γεωργαντάς, ο Δήμαρχος Κιλκίς Δ. Σισμανίδης, ο Δήμαρχος Παιονίας Χ. Γκουντενούδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αν.Βεργίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Τονικίδης, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Τσογγίδης, οι Αντιδήμαρχοι Κιλκίς Αιμ. Νικολαίδης και Δ. Τσαντάκης, η πρόεδρος της ΚΔΕΚ Παρ. Ποζίδου και των Παιδικών Σταθμών Κ. Ζιούτα, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Θ. Ανθρακίδης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Κιλκίς Μ. Τσοπούλου, εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας, εκπρόσωποι φορέων κ.α.

Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα