Αγροτικά

«Η Πολιτεία ξέχασε τους παραγωγούς βιολογικής γεωργίας»

Συγκέντρωση στον χώρο προ του διοικητηρίου Κιλκίς πραγματοποίησαν παραγωγοί βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, διαμαρτυρόμενοι γιά την συνεχιζόμενη μη καταβολής των επιδοτήσεων σε αυτούς γιά τα αντίστοιχα προγράμματα.
Η συντονιστική επιτροπή των συγκεντρωθέντων επέδωσε στον αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη σχετικό ψήφισμα, με παραλήπτες την πολιτική ηγεσία του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, τον περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Περικλή Κολότσιο.
Στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:
«Ως συντονιστική επιτροπή των παραγωγών βιολογικής γεωργίας και βιολογικής κτηνοτροφίας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και παράλληλα να διαμαρτυρηθούμε γιά την υφιστάμενη κατάσταση, όσον αφορά στον πρωτογενή κλάδο παραγωγής τον οποίο εκπροσωπούμε.
Οπως πιθανόν να γνωρίζετε συμμετέχοντας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας (δράση 1.1) και κτηνοτροφίας (δράση 1.2) είχαμε την υποχρέωση να συντάξουμε μελέτες και να απευθυνθούμε σε πιστοποιημένους οργανισμούς γιά την ολοκλήρωση και διεκπεραίωση του φακέλλου μας. Υποχρέωσή μας ήταν να εξοφλήσουμε τους μελετητές και του οργανισμού, που μας διευκόλυναν και το πράξαμε αμέσως για τα έτη 2012 και 2013.
Παρά το γεγονός, ότι έπρεπε να εξοφληθεί από το αρμόδιο υπουργείο εδώ και καιρό «πέφτουμε θύματα» της παραπληροφόρησης από πλευράς υπευθύνων, με αποτέλεσμα να παραμένουμε απλήρωτοι γιά τα έτη 2012 και 2013.
Κάτω από αυτό το αβέβαιο καθεστώς αδυνατούμε και εμείς, από την πλευρά μας, να είμαστε πιστοί στι δεσμεύσεις μας απέναντι στους πιστοποιητικούς οργανισμούς και τους μελετητές γιά το έτος 2014. Εκτός αυτού, τίθεται θέμα βιωσιμότητας της επένδυσής μας αλλά και των ιδίων μας των οικογενειών μιάς και στερούμαστε βασικών αναγκών μας.
Ας μην ξεχνάμε, ότι ο οικονομικός κλάδος που εκπροσωπούμε, αποτελεί την μοναδική «αχτίδα φωτός» γιά την οικονομία της χώρας εν μέσω οικονομικής αβεβαιότητας και κρίσεως. Η Πολιτεία θα πρέπει να στηρίζει την προσπάθειά μας και τους κόπους μας εμπράκτως μιάς και ο πρωτογενής τομέας είναι η διέξοδος από την κατάσταση, την οποία βιώνουμε.
Αυτό, που αιτούμαστε, είναι η άμεση δρομολόγηση του θέματος των πληρωμών μας ώστε να ανταποκριθούμε και εμείς στις υποχρεώσεις μας όχι μόνο απέναντι στους μελετητές αλλά κυρίως απέναντι στις οικογένειές μας και τα παιδιά μας».

Περισσότερα

Δεκάδες τρακτέρ παραμένουν και καλούν σε παναγροτικό συλλαλητήριο την Δευτέρα στον μεθοριακό σταθμό Ευζώνων

Παραμένουν στον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων δεκάδες τράκτερ αγροτών και κτηνοτρόφων από την περιφερειακή ενότητα του Κιλκίς, συντηρώντας το γενικότερο […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας