Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Ποιό …παλαιοντολογικό μουσείο;

Χρειάσθηκε να περάσει …μία Ολυμπιάδα, δηλαδη μία τετραετία γιά να διαπιστώσουν κάποιοι ιθύνοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης του Κιλκίς, ότι τα πράγματα με το παλαιοντολογικο μουσείο, με τα ευρήματα του σπηλαίου Κιλκίς, στον όροφο του δημοτικού αναψυκτηρίου λόφου Αγίου Γεωργίου …«δεν πήγαν και τόσο καλά» μετά τα «θορυβώδη» εγκαίνια του Σεπτεμβρίου του 2012.

Χρειάσθηκε, να περάσουν τέσσερα «νεκρά» χρόνια για να διαπιστώσουν οι εν λόγω ιθύνοντες αυτό που οι «απλοί πολίτες» είχαν επισημάνει από την πρώτη στιγμή: Ότι δηλαδή ο συγκεκριμένος χώρος ως στερούμενος βασικών υποδομών, με κυριότερη αυτήν της άμεσης και ασφαλούς πρόσβασης, συν το ότι εξαρχής είχε δημιουργηθεί γιά να λειτουργήσει ενιαίως με αυτόν του ισογείου ως αναψυκτήριο, χωρίς να έχει τις προδιαγραφές γιά άλλη χρήση, είναι παντελώς ακατάλληλος γιά φιλοξενία οποιωνδήποτε μουσειακών εκθεμάτων.

Πιό απλά ότι ο σχεδιασμός του που ήταν γιά αναψυκτήριο δεν επιδεχόταν διαμόρφωσης που θα τον μετέτρεπε σε πραγματικό εκθεσειακό χώρο.

Ετσι προχώρησαν σε μία μετατροπή που εκ των πραγμάτων απεδείχθη άνευ αντικρύσματος από την στιγμή που κατέστη από την πρώτη στιγμή σαφές, ότι ο συγκεκριμένος χώρος ναι μεν στέγασε ενδιαφέροντα επιστημονικά ευρύματα πλην όμως δεν είναι ευκόλως προσβάσιμος από το ευρύ κοινό, κατοικους και επισκέπτες του Κιλκίς.

Προφανώς τον «έβλεπαν», τον «βλέπουν» και τον αντιμετωπίζουν ως χώρο μόνν γιά …τους ίδιους και γιά κάποιους ….«επισήμους»!

Διότι ως μουσείο δεν λειτούργησε ποτέ ενώ όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει να …«αραχνιάζει». Και να φαντασθεί κανείς ότι μόνον …κανονιοβολισμοί από την κορυφή του λόγου Αγίου Γεωργίου δεν ερρίφθησαν κατά την τελετή των εγκαινίων «λειτουργίας» του.

Το χειρότερο είναι ότι εξ αιτίας και αυτού και της συνεχιζόμενης στασιμότητας σε ό,τι αφορά στην (μη) λειτουργία και του αναψυκτηρίου το Κιλκίς συνεχίζει να στερείται γιά χρόνια του πλέον ελκυστικού χώρου του στον τομέα της αναψυχής ή αλλιώς του «εξώστη» του, που άλλοτε έσφυζε από ζωή και έδινε ζωή σε όλη την υπέροχη αυτή τοποθεσία.
Με άλλα λόγια ούτε παλαιοντολογικό μουσείο ούτε αναψυκτήριο!

Πώς τα «καταφέρνουν» κάποιου από αυτούς που μας διοικούν σε τοπικό επίπεδο με …την δική μας ψήφο!
ΥΓ: Το ανωτέρω σχόλιο δεν είναι το πρώτο του δημοσιογραφικού συγκροτήματος του «Μ», καθώς έχει επισημάνει από την πρώτη στιγμή τα κακώς κείμενα του θέματος, θέτοντας κατ’ επανάληψιν τους αρμόδιους της τοπικής αυτοδιοίκησης ενώπιον των ευθυνών τους.

Ακριβώς επειδή φρονεί ότι τέτοια θέματα δεν αντιμετωπίζονται με …εξωραϊσμούς και «φτιασιδώματα» που απλώς «κρύβουν» (συχνά χωρίς να μπορούν και αυτό) το …«βάλτωμά» τους!

Περισσότερα

«Τραβάς με, τραβώ σε»

Και… προσωπικό εικονολήπτη, που τον «τραβά» στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς απέκτησε… ο «συλλογικός» Κώστας Τσαουσίδης! Κάποιες στιγμές, πάντως, […]

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Χρήστου Γκουντενούδη με τον Σάκη Τραχανίδη

«Μπλόκο» σε… «μπλόκο»!

Στο ύψος του Πευκοδάσους «μπλόκαραν» τα τρακτέρ των αγροτοκτηνοτρόφων οι αστυνομικές δυνάμεις, και δεν επέτρεψαν την πρώτη απόπειρά τους να […]

Δείτε ακόμα

Β.Ρόκος: «Fly Over- Οι Θεσσαλονικείς έχουν πληρώσει πολλές φορές το τίμημα να παίρνουν άλλοι αποφάσεις για την πόλη»

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Κατοίκων Μαλακαπής, Πυλαίας, Κρυονερίου, ο Σύνδεσμος Κωνσταντινοπολιτών, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης και η […]