Γενικά

«Πλούσιος» ο απολογισμός θερινής δραστηριότητας του φορέα «ΟΜΝΕΣ»

Από την μη κυβερνητική οργάνωση «ΟΜΝΕΣ» του Κιλκίς εκδόθηκε το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο:

«Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος μαθημάτων και δράσεων του «Inclusion Centre» του «Omnes» για το φετινό Καλοκαίρι.

Μαθήματα
Ελληνικά γιά ενηλίκους και παιδιά: Καθώς η γλώσσα αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ένταξης, τα μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας γιά ενηλίκους και παιδιά ξεκίνησαν και πάλι δυναμικά.
Ενισχυτική διδασκαλία για μαθητές γυμνασίου – λυκείου: Παράλληλα με τα μαθήματα ελληνικών, οι μικροί μαθητές παρακολούθησαν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας στα μαθηματικά αλλά και στα αρχαία ελληνικά.

Επί πλέον, ειδικά για φέτος πραγματοποιήθηκαν πρόσθετα μαθήματα ως υποστήριξη γιά τις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου στους μαθητές, οι οποίοι είχαν ελλιπή φοίτηση λόγω του «απαγορευτικού» για τον νέο κορωνοϊό.

Πληροφορική – Υποστήριξη σε νέες τεχνολογίες: Στο πλαίσιο της επιμόρφωσης στις νέες τεχνολογίες, ξεκίνησαν ένας κύκλος μαθημάτων γιά παιδιά και ενηλίκους και μία σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων επικεντρωμένων σε καθημερινές ανάγκες.

Εκπαιδευτικές επισκέψεις: Αν και τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού δημιούργησαν αρκετούς περιορισμούς, οι εξορμήσεις προσαρμόσθηκαν στα νέα δεδομένα και πραγματοποιήθηκαν με αυξημένη προσοχή και αμείωτη διάθεση.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές επισκέφτηκαν:
-Το δημοσιογραφικό συγκρότημα “Μαχητής” του Κιλκίς.
-Τον αρχαιολογικό χώρο του Παλατιανού.
-Το σπήλαιο λόφου Αγίου Γεωργίου.

Δημιουργικές δραστηριότητες
Εκτός από τα μαθήματα, κατά την διάρκεια του Καλοκαιριού υλοποιήθηκαν δημιουργικές δραστηριότητες στον χώρο του «Inclusion Centre» («Κέντρου Συμπερίληψης») γιά παιδιά όλων των ηλικιών. Σε αυτές συγκαταλέγονται αφήγηση παραμυθιών, κατασκευή μελωδών, κοσμημάτων, υφασμάτινων διακοσμητικών και άλλες δραστηριότητες, που έδωσαν την ευκαιρία σε μικρά και μεγάλα παιδιά να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά τον χρόνο τους.

Ενημερωτικές συναντήσεις – Συζητήσεις
Δύο φορές την εβδομάδα, καθ’ όλη την διάρκεια του Καλοκαιριού, πραγματοποιούνταν τακτικές ενημερωτικές συναντήσεις από το νοσηλευτικό τμήμα, με θέματα «Ραντεβού στον γιατρό» και «Γυναικεία ιατρικά θέματα». Παράλληλα, εν όψει της ενάρξεως του νέου σχολικού έτους, διεξήχθησαν συζητήσεις και ενημερώσεις γιά την σημασία της παρακολούθησης των μαθημάτων στο «Inclusion Centre», γιά παιδιά και ενηλίκους.

Όλες αυτές οι δράσεις θα ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθούν χωρίς την πολύτιμη αρωγή και υποστήριξη των «Help refugees», οι οποίοι συμβάλλουν στο έργο του «Omnes» γιά την υλοποίηση δραστηριοτήτων κοινωνικού και ανθρωπιστικού χαρακτήρα, διεθνούς προστασίας, μετανάστευσης και για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και την βελτίωση της ζωής των ανθρώπων σε κάθε επίπεδο.

Το κέντρο κοινωνικής ένταξης του συλλόγου «ΟΜΝΕΣ» λειτουργεί από τον Αύγουστο του 2017 καθημερινώς, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9.00 έως τις 17.00 στην οδό Σπάρτης 9, στο Κιλκίς
Όλες οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν. Είναι ένας χώρος μάθησης και δημιουργικής απασχόλησης. Ένα κέντρο γιά όλους με ισότιμη συμμετοχή με σκοπό την κοινωνική και πολιτισμική συμπερίληψη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα