Αγροτικά

Πληρώνονται σήμερα οι ενισχύσεις των βαμβακοπαραγωγών

«Σύμφωνα με διαβεβαιώσεις της Τράπεζας Πειραιώς, σήμερα θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων βαμβακοπαραγωγών του Κιλκίς και όλης της χώρας με τα ποσά της συνδεδεμένης ενίσχυσης».

Αυτό αναφέρεται κατηγορηματικά σε ανακοίνωση του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης που εκδόθηκε, η οποία συνοδεύεται και από γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος επισημαίνει:

Ο αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, κ. Βαγγέλης Αποστόλου.«Είχαμε διαβεβαιώσει τους βαμβακοπαραγωγούς ότι θα εισπράξουν τάχιστα και κανονικά τις ενισχύσεις τους, και αυτό γίνεται στην πράξη, προς απογοήτευση προφανώς των κινδυνολογούντων και των όψιμων υποστηρικτών του Έλληνα αγρότη, τα δικαιώματα του οποίου δεν φρόντισαν να προστατεύσουν όταν βρίσκονταν στην εξουσία».

Τέλος στην αγωνία των βαμβακοπαραγωγών

Η κυβέρνηση κατηγορεί την Τράπεζα της Ελλάδος για την καθυστέρηση καταβολής και κάνει λόγο για εμπαιγμό των παραγωγών από τη Νέα Δημοκρατία Η καθυστέρηση καταβολής έδωσε αφορμή για καταγγελίες από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ περί εσωτερικής στάσης πληρωμών, λόγω της δέσμευσης των αποθεματικών του ΟΠΕΚΕΠΕ για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, έδωσε μια διαφορετική εκδοχή για την καθυστέρηση της πληρωμής, την οποία απέδωσε στη «στενότητα στην ερμηνεία μίας οδηγίας της ΕΚΤ από την Τράπεζα της Ελλάδος».
Ο κ. Σακελλαρίδης επέκρινε μάλιστα την ΤτΕ, κάνοντας λόγο για «γραφειοκρατικές και τεχνικές ολιγωρίες», ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιχείρησε να εκμεταλλευτεί μικροκομματικά την ολιγωρία αυτή.

«Ο εμπαιγμός των βαμβακοπαραγωγών από την αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει όρια. Η Κυβέρνηση δεν θα την ακολουθήσει. Προτιμά να δίνει λύσεις στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, που τόσο δεινοπάθησε από την προηγούμενη κυβέρνηση», κατέληξε ο κ. Σακελλαρίδης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]