Πολιτική

Πλήρης ενημέρωση γιά την νέα Κ.Α.Π. στην ημερίδα της ΝΟΔΕ

Το έντονο ενδιαφέρον του αγροτικού κόσμου προκάλεσε η ενημερωτική ημερίδα του τομέα αγροτικού της νομαρχιακής διοικούσας επιτροπής Κιλκίς της ΝΔ αναφορικά με το περιεχόμενο της νέας κοινής αγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκή Ενωσης.
Οι εργασίες της πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 19.11.14, στο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς το οποίο κατακλύσθηκε από αγρότες και κτηνοτρόφους.ΗΜΕΡΙΔΑ ΝΟΔΕ ΝΔ ΜΕΛΑΣ
Η ενημέρωσή τους έγινε από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Δημήτρη Μελά, ο οποίος ανέλυσε όλα τα θέματα της νέας ΚΑΠ, όσον αφορά τόσο σε γενικό επίπεδο όσο και σε τοπικό.
Ως προς το δεύτερο ξεχώρισαν οι αναφορές:
-Στην βιολογική γεωργία, με τον κυβερνητικό αξιωματούχο να δηλώνει ότι το υπουργείο είναι έτοιμο να προβεί σε πληρωμές από την επομένη κιόλας εβδομάδα αν έως τότε ολοκληρωθούν οι έλεγχοι από την περιφερειακή ενότητα.
-Στην αμειψισπορά, όπου γιά καλλιέργειες μέχρι εκατό στρεμμάτων οι καλλιεργητές δεν χρειάζεται να σπείρουν ψυχανθή («πρασίνισμα»).
-Στο «σκληρό» σιτάρι, με επιβεβαίωση στης γενικής πρόβλεψης, ότι συμπεριλαμβάνεται στις συνδεδεμένες κοινοτικές ενισχύσεις, γιά τις οποίες οι αγρότες πρέπει να χρησιμοποιούν δώδεκα κιλά πιστοποιημένου σπόρου, μία ποσότητα που κάθε δύο χρόνια θα αυξάνεται κατά ισάριθμα κιλά.
Πριν την ομιλία του κ. Μελά απηύθυναν χαιρετισμούς ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ/ΝΔ Τριαντάφυλλος Πέτρογλου και ο υφυπουργός παιδείας και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς, ενώ τις εργασίες συντόνισε ο υπεύθυνος του τομέα αγροτικού της ΝΟΔΕ/ΝΔ Αλέκος Σημαιοφορίδης.
Λόγω του ενδιαφέροντος, που παρουσίασε η εκδήλωση σε σχέση τόσο με το περιεχόμενο όσο και με την απήχησή της, η «Η» θα δημοσιεύσει εκτενέστερο ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα