Ειδήσεις Video

ΔΙΑΣΩΣΗ ΜΠΟΥΦΟΥ ΑΠΟ ΘΥΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

Έναν πληγωμένο γιγαντόσωμο βύα ή, επί το κατά πολύ γνωστότερο, μπούφο έσωσαν μέλη του κυνηγετικού συλλόγου Κιλκίς.

Το πανέμορφο αρπακτικό με τα πελώρια μάτια εντοπίσθηκε σε αγροτική τοποθεσία του Σεβαστού με εμφανή την αδυναμία να πετάξει εξ αιτίας τραυματισμού, που σύμφωνα μετις πρώτες εκτιμήσεις οφείλεται σε πρόσκρουση σε σκληρή επιφάνεια την στιγμή αποτυχημένης επίθεσης εναντίον θηράματος.
Σε μία έμπρακτη εκδήλωση ευαισθησίας γιά την άγρια πανίδα, που παραπέμπει στην αντίστοιχη γιά το περιβάλλον, το μέλος του συλλόγου Γιώργος Μαραντίδης και οι θηροφύλακες Αντώνης Σαββίδης και Παναγιώτης Τσακιλτζής, μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του πληγωμένου πουλιού, έσπευσαν και το περισυνέλεξαν και του προσέφεραν πρώτες βοήθειες.

Εν συνεχεία ο σύλλογος φρόντισε γιά την παραλαβή του από το παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, η οποία και μερίμνησε γιά την μεταφορά του στο κέντρο περίθαλψης ειδών άγριας πανίδας, στην Αίγινα.
Από εκεί, μόλις αποθεραπευθεί, μέλη της εταιρίας θα το μεταφέρουν και πάλι στην περιοχη του Σεβαστού, όπου και θα απελευθερωθεί.

Με την πράξη αυτή των μελών του ο κυνηγετικός σύλλογος Κιλκίς απέδειξε γιά πολλοστή φορά το αμείωτο πραγματικό ενδιαφέρον γιά την άγρια φύση και το περιβάλλον καθώς και το άδικο των συλλήβδην επιθέσεων αδιακρίτως κατά παντός κυνηγετικού φορέα αλλά και των κυνηγών γενικότερα από κάποιους …αυτόκλητους φωνασκούντες προστάτες του περιβάλλοντος και εκ συστήματος φραστικούς υπερασπιστές του.
«Κάποιοι επιδεικνύουν παραβατικές συμπεριφορές, όμως αυτό αποτελεί γνώρισμα όλων ανεξαιρέτως των φορέων και τομέων, και ουδείς νομιμοποιείται, με αφορμή ατυχή περιστατικά, να μονοπωλεί την ορθοφροσύνη γιά κάτι, «στήνοντας στον τοίχο» όλους τους άλλους», δήλωσε στην «Η» ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Γιάννης Καραϊτης.

Ο κ. Καραϊτης απένειμε εύσημα στα τρία μέλη, που έσωσαν τον πληγωμένο μπούφο, προσθέτοντας: «Οι επικριτές των «κακών» κυνηγών ας δείξουν ότι είναι οι «καλοί» με …πράξεις, καθώς όλα τα άλλα είναι λόγια …του «αέρα», τα οποία εμάς δεν μας εκφράζουν».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]