Πολιτική

«Όλοι στην πλατεία Ειρήνης Κιλκίς γιά να απαιτήσουμε το τέλος της λιτότητας»

Νέο προσκλητήριο γιά συγκεντρώσεις υποστήριξης της κυβέρνησης, εν όψει των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές κατά την συνεδρίαση του «Γιούρογκρουπ» της προσεχούς Δευτέρας 16.2.15 απευθύνεται προς τους πολίτες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτυώσεως.

Οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα αστικά κέντρα, και ειδικότερα στο Κιλκίς στην πλατεία Ειρήνης, στις 6 το απόγευμα.

Δεν μασάμε στους εκβιασμούς- Δεν κάνουμε πίσω – Θα νικήσουμε

«Οι εκλογές τελείωσαν και προέκυψε μία κυβέρνηση που θέλει να εκπροσωπήσει τις ανάγκες μας κόντρα στα συμφέροντα της ολιγαρχίας στην Ευρώπη.

Προσπαθούν να μας εκβιάσουν και να μας φοβίζουν. Να μην τους κάνουμε τη χάρη!

Να πάρουμε την σκυτάλη και να σηκώσουμε το γάντι! Ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του.

Να υψώσουμε το ανάστημά μας και να στείλουμε ένα παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, υπέρ της δημοκρατίας και της προκοπής.

Να μη μασήσουμε στους εκβιασμούς της ΤΡΟΙΚΑ και των υποστηρικτών τους στην Ελλάδα, ολιγαρχία, καναλάρχες.

Ήρθε η ώρα να φοβηθούν αυτοί και να ακούσουν δυνατά τη φωνή μας. Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και ζητάμε για εμάς και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής.

Καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.

Θα νικήσουμε!»
skitso 1
Να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο προτρέπει τους εκπαιδευτικούς και γενικότερα τους πολίτες του Κιλκίς και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ νομού Κιλκίς Γιώργος Ξενέλλης με την ακόλουθη δήλωση:
«Η χώρα αλλάζει σελίδα. Οι εργαζόμενοι, που με τους αγώνες τους αντιπάλεψαν σταθερά τις πολιτικές της μονόπλευρης λιτότητας, της κατάργησης εργασιακών και ασφαλιστικών κατακτήσεων, τις πολιτικές καταρράκωσης της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας του λαού μας, συνέβαλαν αποφασιστικά, στις πρόσφατες εκλογές, στην ανάδειξη εκείνων των πολιτικών δυνάμεων που έχουν την βούληση να «ανοίξουν» αυτόν τον δρόμο.

Υπάρχουν, βεβαίως και οι απόντες. Πρόκειται για μιάν ετερόκλητη συμμαχία δυνάμεων που στήριξαν το «μνημόνιο» και τις κυβερνητικές επιλογές και δυνάμεων πολιτικού αναχωρητισμού εχθρικών ενάντια σε κάθε ενωτική λαϊκή πρωτοβουλία

Η ελπίδα, όμως, νίκησε τον φόβο. Ελπίδα για αξιοπρέπεια, καλυτέρευση της ζωής μας.
Όλοι γνωρίζουμε, ότι οι πιέσεις που θα ασκηθούν για να συνεχιστεί η ίδια πολιτική θα είναι τεράστιες και ο δρόμος των διαπραγματεύσεων θα είναι δύσκολος.

Οι συνθήκες επιβάλλουν συνεχή εγρήγορση, ετοιμότητα και κινητοποίηση του λαού. Οι εκπαιδευτικοί μαζί με το λαό θα γεμίσουμε τις πλατείες όλης της χώρας, απαιτώντας να μπει οριστικό τέλος στη λιτότητα.
Όλοι στο συλλαλητήριο στην πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς, την Κυριακή 15.2.15, στις 6 το απόγευμα».

Κάλεσμα συμπαράστασης της Κοινωνίας Πολιτών Ν.Κιλκίς

Tα τελευταία πέντε χρόνια άγριας λιτότητας είχαν καταστροφικά αποτελέσματα στην Ελληνική κοινωνία. Η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 25%, 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν άνεργοι, 2,5 εκατομμύρια ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, 300.000 νέοι μετανάστευσαν και χιλιάδες απεγνωσμένοι αυτοκτόνησαν.

Αυτή την στιγμή, υπάρχει μία κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή, που προσπαθεί να διαπραγματευτεί τα αυτονόητα, δηλαδή τον τερματισμό της λιτότητας ως μέθοδο επίλυσης των οικονομικών προβλημάτων της χώρας, τον σεβασμό στην δημοκρατικά εκφρασμένη ετυμηγορία του Ελληνικού λαού για αλλαγή πολιτικής και την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.

Η χώρα μας αυτή την ώρα διεκδικεί την εθνική της αξιοπρέπεια, την ισότιμη σχέση της με τους εταίρους, τον σεβασμό των κανόνων της δημοκρατίας και την εφαρμογή της αρχής της αλληλεγγύης.

Ο Ελληνικός λαός απαιτεί από την κυβέρνησή του και τους εταίρους στην Ε.Ε μία ΑΝΑΣΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.

Βρισκόμαστε σε μια ιστορική καμπή για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι αλλαγές δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς την έμπρακτη στήριξη του Ελληνικού λαού και των λαών όλης της Ευρώπης. Οι πρωτοφανείς παγκόσμιες εκδηλώσεις συμπαράστασης προς τον Ελληνικό λαό δείχνουν και το μέγεθος των αλλαγών που πρέπει να υπάρξουν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ενάντια σε μια καταστροφική ανατροφοδοτούμενη πολιτική λιτότητας και φτωχοποίησης των μικρομεσαίων στρωμάτων της κοινωνίας.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις στήριξης της Ελληνικής Κυβέρνησης την Κυριακή το απόγευμα στις 4.30μμ στην πλατεία Ειρήνης στο Κιλκίς.

Περισσότερα

Στην Κύπρο ο Γ.Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος της Βουλής στις εκδηλώσεις της μαύρης επετείου εισβολής του Αττίλα

Στην Κύπρο, όπου εκπροσώπησε τη Βουλή ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς […]

Δείτε ακόμα

Βελτιωτικές αλλαγές

Μετά τις βελτιωτικές αλλαγές στο δημοτικό πάρκο – «Κήπος» του Κιλκίς για την καλύτερη αισθητική και λειτουργική εικόνα του χώρου […]

Και οι συμμαθητές παρόντες

Εκτός από θεσμικούς, πολιτιστικούς και θεσμικούς παράγοντες στην ημερίδα το παρόν στην παρουσίαση του μεταπτυχιακού για την τουριστική ανάπτυξη της […]