Αγροτικά

Πιθανόν την προσεχή Δευτέρα η πληρωμή των αιγοπροβατοτρόφων

Εξελίξεις σημειώθηκαν στο θέμα της πληρωμής των αιγοπροβατοτρόφων, σε σχέση με τα μέτρα κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού.

Αυτό προκύπτει και από τις πρόσφατες σχετικές δηλώσεις του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Μαυρουδή (Μάκη) Βορίδη κατά την επίσκεψή του στην Σπάρτη, την Παρασκευή 9-10-20, όπου τόνισε, ότι απομένουν «λίγες ημέρες για να πιστωθεί το «τετράευρο» της ενίσχυσης λόγω των αρνητικών επιπτώσεων της πανδημίας».

Ως πιθανότερη ημερομηνία εκτιμάται η Δευτέρα 19-10-20.

Προϋπόθεση, γιά να συμβεί αυτό, είναι να ολοκληρωθούν οι διασταυρωτικοί έλεγχοι του ΟΠΕΚΕΠΕ και να «καθαρίσουν» οι σχετικές καταστάσεις, καθώς, σύμφωνα με δημοσιογραφικές «πηγές», υπάρχουν υπερβάσεις στα υποψήφια επιλέξιμα ζώα, σε σχέση νε τις δηλώσεις ΟΣΔΕ.

Υπενθυμίζεται, ότι το διαθέσιμο κονδύλιο ανέρχεται στα 30.155.000 ευρώ.

Η ενίσχυση θα προσεγγίζει τα τέσσερα ευρώ (3,800 ανά επιλέξιμη αίγα ή προβατίνα, και υπό την προϋπόθεση ότι ο αιτών θα πρέπει να έχει παραδώσει και δηλώσει μιάν ελάχιστη ποσότητα εκατό κιλών γάλακτος.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]