Αγροτικά

Πιστώνονται λογαριασμοί επιστροφής ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου 2015

Το πρωί της Πέμπτης 22.2.18 θα αποσταλεί στις τράπεζες από το υπουργείο Οικονομικών η δισκέτα με τους δικαιούχους της επιστροφής του ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο του 2015, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από τους αρμόδιους του υπουργείου.

Αυτό σημαίνει ότι από το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα ξεκινήσει και η πίστωση των λογαριασμών, σύμφωνα με τον σχετικό προγραμματισμό.

Στην πληρωμή θα περιλαμβάνεται και μια μεγάλη εκκρεμότητα που αφορά λίστα µε 13.000 δικαιούχους παραγωγούς, που «ξέμειναν» από την πληρωμή του ΕΦΚ για το έτος 2014.

Στην πληρωμή θα περιλαμβάνεται και μια μεγάλη εκκρεμότητα που αφορά λίστα µε 13.000 δικαιούχους παραγωγούς, που «ξέμειναν» από την πληρωμή του ΕΦΚ για το έτος 2014.

Εν τω μεταξύ, μέχρι και χθές δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία των συμψηφισμών, ενώ οι λίστες είχαν ήδη κατατεθεί στην εφορία προκειμένου να κινηθεί η σχετική διαδικασία για όσους έχουν οφειλές προς το δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι το ύψος του ποσού που θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων, μετά την ολοκλήρωση των συμψηφισμών, ανέρχεται περί τα 45 εκατ. ευρώ και οφείλεται στο γεγονός ότι αφενός ο συντελεστής -βάσει σχετικής απόφασης- έχει μειωθεί στο 0,097 για το εν λόγω έτος (ήταν στο 0,264 για το 2014 και στο 0,230 για το 2015) και αφετέρου η επιστροφή του ειδικού φόρου αφορά 9 μήνες και όχι ολόκληρο το έτος, δεδομένου ότι από 1η Οκτωβρίου 2016 και μετά καταργήθηκε µε το νόμο 4336/2015.

Εν τω μεταξύ, στην εν λόγω πληρωμή θα περιλαμβάνεται και μια μεγάλη εκκρεμότητα που αφορά λίστα µε 13.000 δικαιούχους παραγωγούς, που απέστειλε ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε δεύτερη φάση, οι οποίοι «ξέμειναν» από την πληρωμή του ΕΦΚ για το έτος 2014 (ΟΣΔΕ 2015).

Όπως ξεκαθαρίζουν από το υπουργείο, πρόκειται για ένα συμπληρωματικό αρχείο δικαιούχων, που δεν έχει να κάνει με υπόλοιπα σε όλους τους παραγωγούς για εκείνο το έτος.

Πινακας τιμών επιστροφής αγροτικού πετρελαίου με τα κυριότερα προϊόντα

Πινακας τιμών επιστροφής αγροτικού πετρελαίου

Περισσότερα
Δείτε ακόμα