Ελλάδα

Πιο κοντά στο δεύτερο κύμα μας φέρνουν νέοι, πάρτι και «ορφανά» κρούσματα

«Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού και δυστυχώς, βλέπουμε μόνο τη μία πλευρά. Το καμπανάκι χτυπάει εδώ και βδομάδες και η κοινωνία βάζει τα δάχτυλα στα αυτιά και δεν θέλει να ακούσει…». Με αυτή την φράση περιγράφουν στη «ΜτΚ» οι ειδικοί την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας τις τελευταίες εβδομάδες σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορονοϊού. Τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα, οι ασθενείς που εισάγονται σε νοσοκομεία και τα κρεβάτια των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που γεμίζουν ενώ πριν λίγες εβδομάδες άδειαζαν, σε συνδυασμό με την «χαλαρότητα» των πολιτών σε ό,τι αφορά την τήρηση των μέτρων προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία.

Οι επιστήμονες παρακολουθούν καθημερινά τα νέα δεδομένα, ανταλλάσσουν e-mails και πραγματοποιούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα πολύωρες τηλεδιασκέψεις μεταξύ τους αλλά και με τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη και εισηγούνται προτάσεις σε μία προσπάθεια να φρενάρουν τον φονικό, όπως τον αποκαλούν, ιό για να μην γίνει η Ελλάδα… Βαλκάνια, σε πολλές περιοχές των οποίων η κατάσταση ξέφυγε, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά λοιμωξιολόγοι και επιδημιολόγοι.

Τα βλέμματα των ειδικών πλέον στρέφονται στα πάρτι σε beach bars και στους νέους, οι οποίοι συνωστίζονται αγνοώντας την ύπαρξη του κορονοϊού. Οι μικρότερες ηλικιακές ομάδες αγνοούν επίσης τα μέτρα που έχουν ληφθεί, λένε οι επιστήμονες οι οποίοι συμβουλεύουν τους πολίτες να φορούν μάσκες και σε ανοικτούς χώρους.

Δεν είναι λίγες οι φορές που βλέποντας εικόνες με δεκάδες νεαρούς και νεαρές να συνυπάρχουν δίπλα δίπλα και να διασκεδάζουν, φωνάζουν «φτάνει πια», όπως μαρτυρά στη «ΜτΚ» μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ

Περισσότερα

Πέθανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος

Πέθανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος, σε ηλικία 84 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του μέσω Twitter. «Ο αγαπημένος μας Θόδωρος Πάγκαλος έφυγε […]

Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]