Γενικά

Ένα «βήμα» πιό κοντά η σύνδεση της ΒΙ.Π.Ε. Κιλκίς με το υφιστάμενο σιδηροδρομικό δίκτυο

Ένα «βήμα» πιό κοντά είναι πλέον, το πολύ σημαντικό και σπουδαίο γιά την αναβάθμιση των υποδομών και την ενίσχυση της αναπτυξιακής του προοπτικής του νομού μας, έργο της σύνδεσης της ΒΙΠΕ Κιλκίς, στο Σταυροχώρι, με το υφιστάμενο δίκτυο του ΟΣΕ.

Ένα πάγιο και διαρκές αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου της ΒΙΠΕ Κιλκίς και εν γένει των παραγόντων του νομού μας , το οποίο έχει εισέλθει σε φάση υλοποίησης από την κυβέρνηση εδώ και ωρισμένους μήνες, έχοντας προς την εν λόγω κατεύθυνση την στήριξη και την πολιτική συνδρομή του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων και βουλευτή Κιλκίς Γεωργίου Γεωργαντά, το οποίο εδώ και λίγες ημέρες διαθέτει την σχετική και θετική γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων από μέρους της αρμόδιας επιτροπής ανάπτυξης, καινοτομίας και αγροτικής οικονομίας της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.

Μία απόφαση, η οποία ελήφθη ουσιαστικώς ομοφώνως (λευκό ψήφισε ο σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σωτήριος Αβραμόπουλος) στις 27.3.23 και αναρτήθηκε στην συνέχεια στο διαδίκτυο από πλευράς της εν λόγω δεκαπενταμελούς επιτροπής κατά την διάρκεια της τέταρτης συνεδρίασής της, υπό την προεδρεία του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνου Γιουτίκα, με μοναδικό απόντα το τακτικό μέλος Απόστολο Τζόβα.

Μία γνωμοδοτικού χαρακτήρα απόφαση, η οποία όμως έχει ουσιαστική πολιτική αξία, καθώς επικυρώνει την δέσμευση της ηγεσίας της περιφερειακής αρχής να συνδράμει προς την υλοποίηση κατασκευής του έργου, όπως αυτή είχε αναληφθεί και κατά την πρόσφατης επίσκεψης του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα στην έδρα της ΔΙΒΙΠΕΚ ΑΕ, με αφορμή την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτάς της Κιλκτην πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ Α.Ε. και η ΔΙΒΙΠΕΚ Α.Ε. υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης για την αναθεώρηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου στο Επιχειρηματικό Πάρκο Κιλκίς

Στην υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης για την αναθεώρηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου προχώρησαν την Τρίτη 30 Μάϊου 2023, η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε. […]

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη του Κυριάκου Βελόπουλου στην Γουμένισσα