Οικονομία

«Philoxenia», «Hotelia» και «Polis»: «Φάροι» της τουριστικής βιομηχανίας

Ο παλμός της εγχώριας και της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας χτυπά στις εκθέσεις Philoxenia και Hotelia, οι οποίες διοργανώνονται από τις 12-15 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης μαζί με την 10η Polis, που συγκεντρώνει συμμετοχές από όλο το φάσμα της αυτοδιοίκησης πανελλαδικά.
Η 31η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia και η Διεθνής Έκθεση Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού Ηotelia ενισχύουν τον επαγγελματικό τους χαρακτήρα και φέτος αναβαθμίζονται, προσελκύοντας πάνω από 100 hosted buyers (προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες) από 30 χώρες.

Από την πλευρά της η Polis έχει την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γνωρίσει όλες τις σύγχρονες εξελίξεις στην παροχή υπηρεσιών και την παραγωγή προϊόντων, που στόχο έχουν την εξυπηρέτηση του πολίτη και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του.
Η παράλληλη διεξαγωγή των εκθέσεων Philoxenia, Hotelia και Polis αποτελεί ευκαιρία για παρουσίαση όλων των εγχώριων τουριστικών προορισμών, καθώς και των νέων τεχνολογιών, υπηρεσιών και προϊόντων της σύγχρονης ξενοδοχειακής βιομηχανίας.

Ενισχυμένος είναι και ο διεθνής χαρακτήρας των εκθέσεων με εκθέτες από την Τουρκία, Βουλγαρία, Τυνησία, Αίγυπτο, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, ΠΓΔΜ, Ινδονησία, Κύπρο, Τσεχία και Σλοβακία.
Η έκθεση Hotelia φέτος επεκτείνεται σε νέες κατηγορίες εκθεμάτων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες των επαγγελματιών, που σχετίζονται με τον ξενοδοχειακό κλάδο και ειδικότερα με την εστίαση και καφεστίαση. Στο πλαίσιο αυτό εστιάζει στο έπιπλο-διακόσμηση (design & renovation), στις υπηρεσίες τεχνολογίας και ασφάλειας (technologies) και στον εξοπλισμό υγιεινής και καθαρισμού (clean & maintain).

Στις παράλληλες εκδηλώσεις των τριών εκθέσεων συμπεριλαμβάνεται το συνέδριο της Philoxenia “Destination Thessaloniki”, το οποίο έχει ως θέμα τον προορισμό Θεσσαλονίκη, όπου θα εξεταστούν στοχευμένες μορφές τουρισμού, που υπόσχονται ανάπτυξη 365 ημέρες το χρόνο.
Ακόμη στο πλαίσιο της Ηotelia ξεχωρίζει η διοργάνωση του DPOINT Hotel Village, που είναι αφιερωμένο στο σχεδιασμό, διακόσμηση και ανακαίνιση ξενοδοχείων, του Coffee Point, που εστιάζει στην τέχνη του bartending και του Bar Point, το οποίο επικεντρώνει στην τέχνη του cocktail. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν τα DPOINT Conferences, δηλαδή ένα πρόγραμμα ομιλιών με θέμα την ανακαίνιση και το σχεδιασμό ξενοδοχείων, καθώς και επιχειρήσεων εστίασης.

Στην έκθεση Polis εκπρόσωποι από τις Περιφέρειες και τους Δήμους όλης της χώρας θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν καλές πρακτικές για διάφορα επίκαιρα θέματα της αυτοδιοίκησης.
Να σημειωθεί τέλος ότι η Philoxenia προσφέρει πολλαπλές λύσεις στους εκθέτες, είτε για μεγάλους, είτε για μικρούς (mini booth) άρτιους αισθητικά χώρους, οι οποίοι προσαρμόζονται στις ανάγκες παρουσίασης των προϊόντων και των υπηρεσιών τους.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα