Πολιτική

Πέτρος Παππάς: Η Δημόσια Υγεία εκπέμπει SOS

Λήγει η ασφάλιση για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, απασχολούμενους, αγρότες, κτηνοτρόφους.

Μέχρι τις 31 Μαΐου πρέπει να πληρώσουν μέρος των οφειλών τους στον ΕΦΚΑ για να συνεχίσουν να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η ιδιωτικοποίηση της υγείας είναι προ των πυλών. Δεν πρόκειται για προεκλογικό πεδίο αντιπαραθέσεων, αλλά για πρόβλημα ζωτικής σημασίας για χιλιάδες πολίτες. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιδιώκει με κάθε τρόπο το τέλος του ΕΣΥ.

Μετά από μια “παγωμένη” διετία λόγω του covid, η οποία μόνο έξοδα είχε για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, η ΝΔ προχωρά στην τιμωρία όσων δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη στον ΕΦΚΑ, αποκλείοντας τους από τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα σταθεί με κάθε τρόπο απέναντι σε λογικές αποκλεισμού των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας.

Στο σημείο αυτό να τονιστεί, πως η ρητορική της ισοπέδωσης δεν θα περάσει. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έδειξαν τις προθέσεις τους και κατά την περίοδο της συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου, όταν με πρόσχημα το μνημόνιο επέβαλαν το 5ευρω για την είσοδο στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ, το 2015, επίσης σε περίοδο μνημονίου, κατήργησε το 5ευρω και θεσμοθέτησε τον ΑΜΚΑ για την δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων πολιτών.

Αυτό θα κάνουμε και τώρα, θα σταθούμε δίπλα στους πολίτες, χωρίς διακρίσεις. Για αυτό ζητάμε την ψήφο σας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, για έναν δυνατό ΣΥΡΙΖΑ, για μια κοινωνία που θα ανακτήσει τα χαμένα δικαιώματα της.

*Βουλευτής Κιλκίς ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Περισσότερα

Γ.Φλωρίδης: Ολιγάρχες επιθυμούν να “κοντύνουν” τον Μητσοτάκη για να μην πάρει αυτοδυναμία – Αποκαλύψεις για το κόμμα ΝΙΚΗ

“Βρισκόμαστε μπροστά σε μία απόπειρα, η οποία εξελίσσεται από τα περιτρίμματα αυτά και τα θραύσματα του αντιμητσοτακικού μετώπου να περιορίσουν […]

Δείτε ακόμα

Η έκτη καλύτερη

Την έκτη καλύτερη επίδοση σε εθνικό επίπεδο, με ποσοστό 5,27%, κατέγραψε στο Κιλκίς το πρωτοεμφανιζόμενο στα πολιτικά δρώμενα της χώρας […]

Υποψήφιος δήμαρχος

Με το που τελειώνουν οι βουλευτικές εκλογές, αρχίζουν οι «ζυμώσεις» για τις δημοτικές και τις περιφερειακές, που ακολουθούν. Τι «αρχίζουν», […]