Πολιτική

ΚΚΕ: «Περιφράξτε και φυλάξτε τον κλειστό Σ.Σ. Πολυκάστρου»

Την περίφραξη και φύλαξη του κλειστού σιδηροδρομικού σταθμού στο Πολύκαστρο ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής και Ελένη Γερασιμίδου, με αφορμή το εκεί τραγικό δυστύχημα της Κυριακής 15.3.15, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 15χρονου μαθητή από την Αξιούπολη.
Στην ερώτησή τους προς τον υπουργό οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, οι δύο βουλευτές, υπεύθυνοι του κόμματος γιά τον νομό Κιλκίς, αναφέρουν τα εξής:

«Μαθητής γυμνασίου κάηκε ζωντανός από ηλεκτροπληξία στο Πολύκαστρο του δήμου Παιονίας στην ΠΕ Κιλκίς, το μεσημέρι της Κυριακής 15.3.15, όταν πλησίασε καλώδια της ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ, υπερυψηλής τάσης, που φτάνουν τις 25.000 Βόλτ.

Συγκεκριμένα ο μαθητής είχε ανέβει για να παίξει, σε εγκαταλελειμμένη και ακινητοποιημένη οροφή μηχανής του ΟΣΕ, στον κλειστό σιδηροδρομικό σταθμό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παιδιά της περιοχής παίζουν διαρκώς στην ίδια εγκαταλειμμένη μηχανή, μη γνωρίζοντας τον κίνδυνο που διατρέχουν από τα ενεργά καλώδια υπερυψηλής τάση της ηλεκτροκίνησης που περνούν πάνω από τις γραμμές, σε ύψος περίπου πέντε μέτρων από το έδαφος.

Το σημείο στο οποίο βρίσκεται η ακινητοποιημένη μηχανή χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης βαγονιών και μηχανών στο σιδηροδρομικό σταθμό ενώ η γραμμή ηλεκτροκίνησης παραμένει ενεργή και παρόμοια καλώδια υπάρχουν και στις γειτονικές γραμμές.

Το τραγικό αυτό δυστύχημα φέρνει ξανά στην επικαιρότητα το σοβαρό θέμα της προστασίας και της ασφάλειας του εγκαταστάσεων του ΟΣΕ που δεν λειτουργούν πλέον και ιδιαίτερα των σιδηροδρομικών σταθμών που δεν είναι ενεργοί και έχουν εγκαταλειφθεί.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. υπουργός ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την περίφραξη και φύλαξη του χώρου του κλειστού σιδηροδρομικού σταθμού στο Πολύκαστρο του δήμου Παιονίας, ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια τραγικά γεγονότα.»

Περισσότερα

Στην Κύπρο ο Γ.Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος της Βουλής στις εκδηλώσεις της μαύρης επετείου εισβολής του Αττίλα

Στην Κύπρο, όπου εκπροσωπεί τη Βουλή ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]