Κοινωνία

Η περιφορά των τριών επιταφείων στη Γουμένισσα

Με σύμμαχο τον καλό καιρό σε αντίθεση με πέρυσι πραγματοποιήθηκαν οι περιφορές των Επιτάφιων στη όμορφη Γουμένισσα όπυ εκατοντάδες πιστοί συνέρρευσαν στους ναούς της και ακολούθησαν την περιφορά των Επιτάφιων.

Οι καμπάνες των εκκλησιών χτυπούσαν πένθιμα σε όλη την διάρκεια της ημέρας ενώ το βράδυ εψάλει το « η ζωή εν τάφω », « αι γενεαί νυν πάσαι, υμνούν τη ταφή σου προσφέρουσι Χριστέ μου…» και το « Ω γλυκύ μου έαρ » σε κλίμα θρησκευτικής ευλάβειας με την μικτή χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου Γουμένισσας “Οι Παίονες” να ψάλλει τα εγγώμια στο Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου, υπό την διέυθυνση του πρωτοψάλτη του κ. Αθανασίου Κάππα.

Υπό τους ήχους των χάλκινων της Γουμένισσας και αγήματος στρατού πραγματοποιήθηκε η περιφορά των τρείων επιταφίων από της εκκλησίες της Παναγίας, του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Σάββα συναντήθηκαν στην πλατεία 23ης Οκτωβρίου και διασχίζοντας το ιστορικό κέντρο της πόλης κατευθύνθηκαν στην πλατεία Θάνου Ζελέγκου.

Από την εξέδρα που στήθηκε στην κεντρική πλατεία Θ. Ζελέγκου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ.κ.Δημήτριος απύθηνε μήνυμα ελπίδας στους πιστούς.

Η περιφορά των επιτάφιων πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους κόσμου με αναμμένα κεριά, του δημάρχου Παιονίας κ.Χρήστου Γκουντενούδη, του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ.Γιώργου Γεωργαντά, στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών του νομού Κιλκίς και τοτικών συμβούλων της πόλης.

Περισσότερα

Επίτιμος δημότης του δήμου Κιλκίς ο Οικουμενικός Πατριάρχης με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς

Επίτιμο δημότη του δήμου Κιλκίς θα ανακηρύξει τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς με ομόφωνη απόφαση […]

Δείτε ακόμα

Μόνο γιά πρόστιμα;

“Έλλειψη μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας” καταγγέλει η ΤΟ του ΚΚΕ στο Κιλκίς γιά το εργατικό […]