Κοινωνία

Περιεκτικές οι ενημερωτικές ομιλίες γιά τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη 21.1.16 από το πιστοποιημένο προσωπικό της μονάδας υγείας Π.Ε.Δ.Υ. Κιλκίς, οι προγραμματισμένες ενημερωτικές ομιλίες – παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες του δήμου Κιλκίς για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, τον τρόπο μετάδοσής τους, τις μεθόδους προφύλαξης και θεραπείας για την προαγωγή της Υγείας του πληθυσμού της πόλης.

Το συντονισμό της δράσης, η οποία ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2015, ανέλαβε για την διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς ο συμβουλευτικός σταθμός νέων ενώ την 4η υγειονομική περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης (Π.Ε.Δ.Υ. – μονάδα υγείας Κιλκίς), εκπροσώπησαν η προϊσταμένη Ανθούλα Κασαμπαλή, η μαία Ζαφειρούλα Κιουτάχιαλη και η μαία Δέσποινα Μαστραντώνη, υπό την καθοδήγηση και εποπτεία του διευθυντή Ευάγγελου Χλιουνάκη.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:
«….Πάνω από πεντακόσιοι μαθητές ενημερώθηκαν σωστά και έγκυρα για ένα θέμα που απασχολεί σίγουρα τη νεολαία μας. Η πρόληψη αποτελεί πρωταρχικό μέλημά μας και ευελπιστούμε δράσεις σαν κι αυτήν να συμβάλουν στην εξάλειψη ασθενειών που σχετίζονται με τη σεξουαλική συμπεριφορά του ατόμου….»

Περισσότερα
Δείτε ακόμα