Πολιτική

ΠΟΕΔΗΝ: «Τώρα στο ΓΝ Κιλκίς κάνουν «παρέλαση» ….τα ποντίκια» Μ.Βλάχου : «Οι κινδυνολογίες είναι εκτός πραγματικότητος»

Το νοσοκομείο Κιλκίς βρέθηκε ξανά στο «σκοπευτήριο» της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αυτήν την φορά με αφορμή την εμφάνιση τρωκτικών στο ίδρυμα.

Στην σχετική ανακοίνωση με αναφορές και σε προβλήματα άλλου δημοσίου νοσοκομείου, επισημαίνονται τα εξής:

«….Μετά τα φίδια, τα πλυντήρια του νοσοκομείου που δεν τα συναντάς ούτε σε φυλακές, τώρα κάνουν παρέλαση τα ποντίκια.

Κυνηγάνε να τα σκοτώσουν οι εργαζόμενοι. Εκλήθη το υγειονομικό το οποίο πρότεινε μέτρα προστασίας. Σας κοινοποιούμε την έκθεσή του. Η κατάσταση είναι απερίγραπτη.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Είναι ή όχι φορείς μετάδοσης μικροβίων τα ποντίκια, όταν χορεύουν στα εργαστήρια και τους θαλάμους ασθενών;

Η διοικήτρια κ. Βλάχου τι λέει; Πού βρίσκεται;…».

Μ.Βλάχου :«Οι κινδυνολογίες της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. είναι εκτός πραγματικότητος και δεν φοβίζουν»
ΒΛΑΧΟΥ ΜΑΡΙΑ
Μετά το θέμα των πλυντηρίων η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) επανήλθε στις αιτιάσεις της γιά την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο Κιλκίς, αυτήν την φορά με αναφροά σε εμφάνιση τρωκτικών σε χώρους του ιδρύματος, η οποία δημοσιοποιήθηκε και σε ηλεκτρονική μορφή με την συνοδεία σχετικής εικόνας.

Η αναφορά αυτή προκάλεσε την αντίδραση της διοικήτριας του νοσοκομείου Μαρίας Βλάχου, η οποία και προέβη στην ακόλουθη έγγραφη δήλωση:

«Προς απάντηση των αναφερομένων στο ηλεκτρονικό δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με την κατάσταση των πλυντηρίων και την εμφάνιση τρωκτικών στους χώρους του Γ. Ν. Κιλκίς και προς αποκατάσταση της αλήθειας, σας κάνουμε γνωστό τα εξής :
-Με την ανάληψη καθηκόντων μας ως διοικήτρια στο νοσοκομείο προχωρήσαμε άμεσα στην υπογραφή σύμβασης με εταιρεία απεντόμωσης, μυοκτονίας και οφιοαπώθησης.

Μετά την εμφάνιση τρωκτικού και την αυτοψία της διεύθυνσης δημόσιας υγείας εστάλη έγγραφο προς την ανάδοχο εταιρεία από την οποία ζητούνται εξηγήσεις για την μη αποτελεσματική αντιμετώπιση του έργου, όπως αναφέρεται στην προσφορά της και της γνωστοποιήσαμε ότι θα εξεταστεί από μέρους μας η επιβολή προστίμου, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, καθώς θεωρούμε ότι είναι υπεύθυνοι για την καλή εκτέλεση της σύμβασης.

Οι ενέργειες στις οποίες προβήκαμε ήταν η μυοκτονία και απολύμανση της αποθήκης της ορθοπεδικής και τοποθετήθηκαν επί πλέον δολωματικοί σταθμοί από την εταιρεία. Η επιτροπή λοιμώξεων και η διοίκηση ήταν σε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία με το ΚΕΕΛΠΝΟ από το οποίο εστάλησαν και γραπτές οδηγίες για την σωστή αντιμετώπιση του συμβάντος και τα μέτρα πρόληψης που έπρεπε να ληφθούν.

Επί πλέον δόθηκε άμεσα εντολή στην τεχνική υπηρεσία και το γραφείο Επιστασίας για την υλοποίηση των μέτρων που προτείνονται στην έκθεση αυτοψίας και συγκεκριμένα:

α) Έχει γίνει προμήθεια αεροστόπ πόρτας και η τοποθέτησή τους έγινε άμεσα. Έγινε σύσταση στο προσωπικό να παραμένουν οι εξωτερικές θύρες κλειστές.

β) Έγινε έλεγχος όλων των αγωγών αποχέτευσης εντός και εκτός του νοσοκομείου και έχουν τοποθετηθεί ήδη σχάρες σε πατοσίφωνα μπάνιου, όπου δεν υπήρχαν. Παράλληλα έγινε αίτηση για προμήθεια επιπλέον σχαρών για μελλοντική χρήση.

Επισημαίνεται ότι ήδη έχει ορισθεί η διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης για τη διαπίστωση τυχόν ευθυνών των εμπλεκομένων υπάλληλων για ελλιπή άσκηση καθηκόντων.

– Σχετικά με την ρωγμή που παρατηρήθηκε σε σημείο του σπειρώματος του σωλήνα ατμού των πλυντηρίων στις 07-09-17, σύμφωνα με την αναφορά της τεχνικής υπηρεσίας και των εργαζομένων στα πλυντήρια, ο πλύντης που εργαζόταν εκείνη την στιγμή έκλεισε άμεσα την βάνα ατμού και η βλάβη επισκευάστηκε από τους τεχνικούς του νοσοκομείου άμεσα και συνεχίστηκε η λειτουργία των πλυντηρίων.

Οι υπερβολές λοιπόν στις δηλώσεις της ΠΟΕΔΗΝ ότι «οι ασθενείς και οι συνοδοί στο διάδρομο του κτιρίου αντιμετώπισαν λιποθυμικές τάσεις» και «Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα» δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Άλλωστε με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου που λήφθηκε στη 22η συν/29-08-2017 (δηλαδή πριν από την ημερομηνία της βλάβης και του σχετικού δημοσιεύματος) εγκρίθηκε η ανάθεση της πλύσης του ιματισμού σε εξωτερικό συνεργάτη και προβήκαμε με την αιθμ πρωτ: 7269/14-09-2017 πρόσκληση στην ανάδειξη μειοδότη.

Σχετικά με το έργο της Διοίκησης επιγραμματικά αναφέρουμε:

-Σύνδεση του νοσοκομείου με το φυσικό αέριο από τον Απρίλιο του 2017, ένα έργο το οποίο κωλυσιεργούσε τουλάχιστον τρία χρόνια με αποτέλεσμα να λειτούργει μόνο ένα μικρό μέρος από τον εξοπλισμό των μαγειρείων γιατί οι προδιαγραφές τους ήταν να λειτουργούν με φυσικό αέριο. Το σημαντικότερο όμως είναι η εξοικονόμηση πόρων και η μείωση του κόστους λειτουργίας ενώ παράλληλα παράλληλα μειώθηκε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του νοσοκομείου.

-Αύξηση του προϋπολογισμού του νοσοκομείου πάνω από 40% (από 2.683.658 ευρώ σε 4.168.658 ευρώ για το οικονομικό έτος 2016, ενώ για το έτος 2017 ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 3.940.000 ευρώ, ο οποίος αυξήθηκε πρόσφατα κατά 440.000 ευρώ

-Η αύξηση των οικονομικών πόρων συνετέλεσε στη βελτίωση των υγειονομικών υπηρεσιών μας, καθώς δεν παρατηρήθηκε καμία έλλειψη υλικών και έγινε προμήθεια κλιματιστικών, υπολογιστών, φωτοτυπικών μηχανημάτων, εξοπλισμού μαγειρείων και υλοποίηση εργασιών συντήρησης. Επίσης εξοφλήθηκαν οφειλόμενες εφημερίες ιατρών από το 2014 και υπερωρίες προσωπικού από το 2015, συνολικού ποσού 250.000 ευρώ, και συνεχίζεται η άμεση εξόφληση των εφημεριών, υπερωριών προς το προσωπικό.

-Ολοκληρώσαμε την διαδικασία πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας με συμβάσεις εργασίας, αλλά εκκρεμεί η πρόσληψη τους λόγω ασφαλιστικών μέτρων της συμβεβλημένης εταιρείας. Προχωρήσαμε και στην προκήρυξη για πρόσληψη προσωπικού φύλαξης που δεν υπήρχε πριν στο νοσοκομείο, καθώς και προσωπικού εστίασης με συμβάσεις εργασίας.

Πρόσληψη προσωπικού: Προσλήφθηκαν επτά ιατροί του ΕΣΥ και ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του συμβουλίου κρίσης άλλων τριών ιατρών και αναμένεται το ΦΕΚ του διορισμού τους. Πρόκειται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης άλλων επτά ιατρών ΕΣΥ μέχρι το τέλος του έτους και επίσης προσλήφθηκαν εννέα επικουρικοί ιατροί. Επίσης έχει προσληφθεί μόνιμο και επικουρικό προσωπικό διοικητικού και λοιπών ειδικοτήτων 29 υπαλλήλων.

-Εγκρίθηκε από την διαχειριστική αρχή του IΝTERREG το έργο «IPA SHIELD 2» προϋπολογισμού 290.523 ευρώ και πρόκειται να αρχίσουν μέσα στον Οκτώβριο οι διαδικασίες προμήθειας του αντίστοιχου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και της τοποθέτησης υποδομών ιατρικών αερίων στους θαλάμους των κλινικών, ενώ αναμένεται η έγκριση της δεύτερης πρότασης που υποβάλαμε και αφορά ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου. Επίσης θα αρχίσουν άμεσα οι διαδικασίες προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ύψους 70.000 ευρω.
-Αύξηση του αριθμού ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία τα επείγοντα και τα απογευματινά ιατρεία και των νοσηλευομένων στις κλινικές του νοσοκομείου με παράλληλη μείωση των διακομιδών.

-Αύξηση των εσόδων του νοσοκομείου, λόγω της αύξησης εισροής ασθενών, ενώ παράλληλα επιτύχαμε τη μείωση του κόστους νοσηλείας. Βελτιώθηκε λοιπόν τόσο η αποδοτικότητα όσο και η ιατρική αποτελεσματικότητα του νοσοκομείου.

-Ανασυγκρότηση των ιατρείων ώστε να γίνει διαχωρισμός των τακτικών ιατρείων από τα επείγοντα και βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών με τη λειτουργία μονάδας ανάνηψης και βραχείας νοσηλείας.

-Τέθηκαν σε λειτουργία επιπλέον χειρουργικά τραπέζια και η μονάδα μεταναισθητικής φροντίδας (ΜΜΑΦ) με αποτέλεσμα την αύξηση των χειρουργικών επεμβάσεων και τη βελτίωση της ποιότητας.

Οι κινδυνολογίες λοιπόν της ΠΟΕΔΗΝ δεν έχουν καταφέρει να φοβίσουν και να απομακρύνουν τους πολίτες από το δημόσιο νοσοκομείο, που δείχνει να εμπιστεύεται τις παρεχόμενες υπηρεσίες του νοσοκομείου μας για την βελτίωση της υγείας του».

Περισσότερα

Β.Ρόκος: «Fly Over- Οι Θεσσαλονικείς έχουν πληρώσει πολλές φορές το τίμημα να παίρνουν άλλοι αποφάσεις για την πόλη»

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Κατοίκων Μαλακαπής, Πυλαίας, Κρυονερίου, ο Σύνδεσμος Κωνσταντινοπολιτών, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης και η […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επισκεψη της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου στην Αγία Παρασκευή

Αν… δεν ήταν ο Σούλης!

Τον υφυπουργό υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο ανακοίνωσε ότι φέρνει στο Κιλκίς γιά εκδήλωσή της η διοικούσα επιτροπή εκλογικής περιφερείας (ΔΕΕΠ) Κιλκίς […]