Πένθος στο κιλκισιώτικο καλαθόσφαιρο και στον ΑΟ Γουμένισσας για τον Μαρ. Κούπανη

Αθλητισμός /

Σε «βαρύ» πένθος «βύθισε» το κιλκισιώτικο καλαθόσφαιρο και ειδικότερα τον ΑΟ Γουμένισσας η αιφνίδια «αναχώρηση» της Μαρίας Κούπανη για το δίχως γυρισμό «ταξίδι». Η παλαίμαχη καλαθοσφαιρίστρια υπέστη την Τρίτη 19.5.15 ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου και παρα την «σκληρή μάχη» για την ζωή και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών του Ιπποκρατείου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης κατέληξε το Σάββατο 23.5.15 σε ηλικία μόλις 48 ετων.
1ΚΟΥΠΑΝΗ ΜΑΡΙΑ
Ήταν έγγαμη με τον Πέτρο Τάσιο και μητέρα δύο τέκνων των Βασίλη και τον Γιάννη. Πριν 34 χρόνια σε ηλικία τότε μόλις 14 ετών είχε καταπλήξει το κιλκισιώτικο καλαθοσφαιρικό στερέωμα ως ταλέντο του αθλήματος χάρη στο οποίο απετέλεσε στέλεχος της ιστορικής πρώτης πεντάδας του ΑΟΓ (Καλαιτζίδου, Πέτσου, Κούπανη, Νίτση, Σιάλδα) η οποία ταυτίσθηκε με την καθιέρωση του καλαθοσφαίρου σε Γουμένισσα και νομό Κιλκίς και στην κατηγορία των γυναικών.

Η ομάδα εκείνη με την αλησμόνητη Μαρία Κεύπανη βασικό στέλεχο της, καταξιώθηκε ως μια απο τις καλύτερες μέχρι κωρυφαίες σε επίπεδο Κ.Μακεδονίας (πρώτα ΚΔ Μακεδονίας=ΕΚΣΑΣΚΕΔΥΜ και κατόπιν Κ.Μακεδονίας=ΕΚΑΣΚΕΔΥΜ) ενώ αποτέλεσε τον «πρόδρομο» της εκπληκτικής εκείνης της δεκαετίας του ’90 που κάποια στιγμή «χτύπησε» και την «πόρτα» της α1 εθνικής κατηγορίας και συνέλαβε στην «απογείωση» της φήμης της Γουμένισσας ως κέντρου και «φυτωρίου» του καλαθόσφαιρου και προσέθεσε πολλά μόρια αξιολόγησης του συνολικού επιπέδου και δυναμικής του κιλκισιώτικου καλαθόσφαιρου και αθλητισμού.

Η προώρως απωλεσθείσα Μαρία έχαιρε της γενικής εκτίμησης τόσο για την αγωνιστική παρουσία της όσο και για το ήθος του ανέπνεε στους αγωνιστικούς χώρους τους χώρους δραστηριότητας της καθιστώντας την αγαπητή και αξιοσέβαστη στην τοπική κοινωνία η οποία συγκλονίσθηκε με το θλιβερό άγγελμα του θανάτου της. Αν όμως η κοινωνία της Γουμένισσας και το κιλκισιώτικο καλαθόσφαιρο αποχωρίσθηκαν την φυσική παρουσία της Μαρίας Κούπανη δεν πρόκειται να αποχωρισθούν ποτέ την μορφή της και τα όσα την καταξίωσαν ως άξιο μέλος τους. Για αυτό η μνήμη της θα είναι αιώνια.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Να βρεις μιμητές

Μία από τις ευχάριστες “νότες” της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Δευτέρας 23.1.23 υπήρξε αναμφιβόλως η παρουσία πολυμελούς ομάδας […]