Κοινωνία

Πένθος και στα Κρούσια γιά την αιφνίδια απώλεια του επιχειρηματία Γιώργου Καλύβα

Σε ηλικία 72 ετών «έφυγε» ξαφνικά από την ζωή ο καθηγητής φυσικής αγωγής και καταξιωμένος επιχειρηματίας και αθλητικός παράγοντας Γιώργος Καλύβας.

Ο θάνατός του προκάλεσε συγκίνηση και θλίψη σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδος, καθώς ο εκλιπών ήταν παντού γνωστός χάρη στο διεθνές κατασκηνωτικό συγκρότημά του, στην Μεταμόρφωση Χαλκιδικής, το οποίο «σφράγισε» επί σχεδόν μισό αιώνα τα Καλοκαίρια αναρίθμητων παιδιών και νέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρέχοντας τους υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και προσφέροντάς τους ξεχωριστές στιγμές και αναμνήσεις με την υποδειγματική οργάνωση και λειτουργία του, που χαρακτηριζόταν και από ιδιαίτερο παιδαγωγικό στοιχείο.

Όντας άνθρωπος με ευαισθησίες, ο εκλιπών κατάρτιζε κάθε χρόνο προγράμματα δωρεάν φιλοξενίας παιδιών απόρων ή εμπεριστάτων οικογενειών ή κατοικούντων σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο πολλά από αυτά τα παιδιά βίωσαν εμπειρίες ξενοιασιάς και ομαδικής ζωής, που υπό διαφορετικές περιπτώσεις θα ήταν από εξαιρετικώς δύσκολο μέχρι αδύνατον να βιώσουν.

Είναι ο λόγος, γιά τον οποίο γενιές και γενιές κατασκηνωτών και των οικογενειών τους αισθάνονται διά βίου ευγνωμοσύνη γι’ αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο.

Ανάμεσά τους ουκ ολίγα κατά καιρούς παιδιά του Αγίου Αντωνίου και της Τερπύλλου και οι οικογένειές τους, καθώς, όταν γιά πρώτη φορά παράγοντες των εν λόγω χωριών ανέφεραν στον Γιώργο Καλύβα τις οικονομικές ιδιαιτερότητες των περιοχών τους τον Γιώργο Καλύβα, αυτός δεν αρκέσθηκε στο να φιλοξενήσει για μία μόνο περίοδο παιδιά των εν λόγω περιοχών, αλλά θέσπισε ετήσιο πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας δεκαπέντε από τον Ά.Αντώνιο και δεκαπέντε από την Τέρπυλλο, σε μία χειρονομία δηλωτική μεγαλείου ψυχής γι΄ αυτόν τον σπουδαίο άνδρα.

Ήταν επόμενο, το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του να «βυθίσει» σε πένθος ττην μικρή κοινωνία των δύο οικισμών και του απανταχού Αγιαντωνίτες και Τερπυλλιώτες, που αισθάνονται, ότι έχασαν ένα «δικό» του άνθρωπο.

Ωστόσο, η μορφή του έχει «χαραχθεί» τόσο «βαθιά» στην συνείδησή τους, που η μνήμη του θα είναι αιωνία, όπως και η προαναφερθείσα ευγνωμοσύνη όλων αυτών.

Συλλυπητήριο πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Αντωνίου «Τα Κρούσια»

Το διοικητικό συμβούλιο του πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Αντωνίου “Τα Κρούσια” εκφράζει θερμα τη θλίψη του για τον θάνατο του Γιώργου Καλύβα.

Ενας άνθρωπος όπου επί σειρά ετών διετέλεσε πρόεδρος των κατασκηνώσεων Καλύβα όπου και φιλοξενούσε δωρεάν τα παιδιά του Αγίου Αντωνίου και στήριζε τον σύλλογο.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα