Αθλητισμός

Πανευρωπαική διάκριση στην σφυροβολία του Μανώλη Καμτσικλή

Μια ακόμη επίλεκτη μονάδα του τομέα ρίψεων του τμήματος κλασικού αθλητισμού του Γ.Σ. Μανδρών εισήλθε σε «τροχιά» επιτυχιών διεθνούς εμβέλειας φανερώνοντας δυνατότητες να ανδειχθεί και να αποδειχθεί άξιος συνεχιστής της λαμπρής παράδοσης του συλλόγου του νομού Κιλκίς, η δημιουργία της σουίτας οφείλεται στον ακοίμητο άοκνο και ακατανόητο εργάτη του κλασικού αθλητισμού Γιάννη Χρίστογλου.

Έτσι μικρό χρονικό διάστημα μετά τις λαμπρές περιφερειακές και πανελλήνιες επιτυχίες διάκρισης του, ο ταλαντούχος και φέρελπις ρίπτης Μανόλης Καμτσικλής προσέθεσε την Παρασκευή 31.7.15 στο ενεργητικό του την πρώτη σημαντική διεθνή καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση της κατάταξης της σφυροβολίας των πανευρωπαικών ολυμπιακών αγώνων νεότητας που διεξήχθησαν στην πρωτεύουσα της Γεωργίας Τυφλίδα.

Στον πανευρωπαικό αυτό θεσμό λαμβάνουν μέρος αθλητές και αθλήτριες των κατηγοριών παίδων και κορασίδων ήτοι ηλικιών 16 και 17 ετών (δικαίωμα έχουν υπο προυποθέσεις και 18χρονοι) και ο 16χρονος αθλητής του ΓΣ Μανδρών σημείωσε στους αγώνες της Τυφλίδας επίδοση 64,57μ. υπολειφθείς μόλις δέκα εκατοστών της ατομικής του!

Ο συνδυασμός της απειρίας διεθνών αγώνων της πρώτης συμμετοχής σε μεγάλους και υψηλού επιπέδου συναγωνισμού αγώνες και της προσέγγισης της ατομικής επίδοσης σε τέτοιους προσδίδουν στην επιτυχια του Καμτσικλή ιδιαίτερη αξία με διαστάσεις διάκρισης.

Διότι αν δεν λειτουργούσε ανασταλτικώς ο παράγων της απειρίας διεθνών αγώνων ο 16χρονος Κιλκισιώτη θα μπορούσε να διεκδικήσει με περισσότερες αξιώσεις και πιθανότητες ένα μετάλλιο. Ωστόσο ήδη έχει καταστεί άξιας εκπρόσωπος του κιλκισιώτικου κλασικού αθλητισμού με ευοίωνες προοπτικές εξέλιξηςμε βάση τα αγωνιστικά και ψυχικά προσόντα.

Με την διεθνή επιτυχία του στην Τυφλίδα ο Καμτσικλής ανήκει πλέον και με «βούλα» στην «αφρόκρεμα» της νέας γενιάς επιλέκτων μονάδων κλασικού αθλητισμού στις οποίες ο κιλκισιώτικος αθλητισμός στο σύνολό του μπορεί να στηρίζει ανεπιφυλάκτως το αγωνιστικό μέλλον του.

Περισσότερα

Απεδείχθη, ότι… χρειάζονται

Συγκαταλέγεται στα θέματα, στα οποία η στήλη κατά καιρούς αναφέρεται με αρνητικό σχολιασμό, καθώς από τότε, που ανέκυψε, συνεχίζει να […]

Δείτε ακόμα