Αθλητισμός

Πειθαρχική δίωξη στον Β.Χατζηαποστόλου για δηλώσεις από την Ε.Π.Ο.

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Παναγιώτης Καρράς, άσκησε πειθαρχική δίωξη εις βάρος του πρόεδρου της Ε.Π.Σ. Κιλκίς, Βασίλη Χατζηαπόστολου, για δηλώσεις που έκανε ο τελευταίος με αφορμή το αποτέλεσμα του αγώνα της Εθνικής με τη Βόρεια Ιρλανδία.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

«Ο κ. Παναγιώτης Καρράς άσκησε Βασίλη Χατζηαποστόλου για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις του άρθρου 25 (παρ. 1, 5 και 7) του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (δηλώσεις στις 16/10)».

Στις δηλώσεις του, τις οποίες ο παράγοντας είχε κάνει στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων ότι «μέχρι και τον τελευταίο άνθρωπο που ήταν στην Εθνική έδιωξαν και έβαλαν άλλους που εμείς ούτε απ” έξω δεν αφήναμε να περάσουν. Δεν είναι μόνο ο προπονητής που έδιωξαν ή αυτός που έφεραν. Διέλυσαν το σύστημα. Το μόνο που μπορεί και πρέπει να γίνει είναι να φύγει η διοίκηση». Αναλυτικά ο Βασίλης Χατζηαποστόλου είχε δηλώσει:

«Δεν φταίει, αυτοί πρέπει να φύγουν. Ο Ρανιέρι θα φύγει από μόνος του, κάποια στιγμή, αλλά το πρόβλημα δεν είναι αυτός». Πιο ξεκάθαρος δεν θα μπορούσε να είναι ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Κιλκίς Βασίλης Χατζηαποστόλου.

Πάνω από 30 χρόνια παράγοντας της Ομοσπονδίας και δεξί χέρι του πρώην προέδρου της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση, τονίζει στην «Ε» πως «το πρόβλημα είναι πως αυτοί που είναι τώρα, πρέπει να φύγουν. Το ακόμη χειρότερο είναι πως δεν είναι δικά τους όσα γίνονται, αλλά φαίνεται πως τους τα λένε άλλοι. Ανθρωποι που ίσως να έχουν άλλα συμφέροντα απ” το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γιατί δεν γίνεται να γκρεμίζεις μέσα σε λίγο καιρό ό,τι καλό φτιάχθηκε στην Εθνική τόσα χρόνια».

– Τι εννοείτε;

«Μέχρι και τον τελευταίο άνθρωπο που ήταν στην Εθνική έδιωξαν και έβαλαν άλλους που εμείς ούτε απ” έξω δεν αφήναμε να περάσουν. Δεν είναι μόνο ο προπονητής που έδιωξαν ή αυτός που έφεραν. Διέλυσαν το σύστημα».

– Τώρα τι γίνεται; Κινδυνεύουμε να μείνουμε απ” έξω.

«Το μόνο που μπορεί και πρέπει να γίνει είναι να φύγει η διοίκηση. Αλλά δεν μπορεί να φύγει έτσι εύκολα, είναι εκλεγμένη. Θα πρέπει να καταλάβουν οι άνθρωποι των άλλων Ενώσεων ποιο είναι το καλό. Αλλά δεν μπορούν, γιατί είναι εξαρτώμενοι οικονομικά απ” την ΕΠΟ, τώρα που κόπηκαν τα λεφτά της Πολιτείας. Σου λέει ο άλλος «στείλε μου 2.000 να πληρώσω έναν υπάλληλο». Πώς μετά θα τον ρίξεις;».

– Αυτοί που έχουν άλλα συμφέροντα, εχθρικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ποιοι είναι;

«Δεν τους ξέρετε; Δεν βλέπετε τηλεοπτικές εκπομπές, δεν ακούτε τις κασέτες, τα πορίσματα των εισαγγελέων, τις προτάσεις τους; Στα συμβούλια της ΕΠΟ επικρατεί ο νόμος της σιωπής, η σιωπή των αμνών. Φαίνεται ξεκάθαρα πως αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν μια οργάνωση. Παραβιάζονται οικονομικά, κοινωνικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, άρα αποτελούν κατά το νόμο μία συμμορία. Σίγουρα υπάρχει το αυτοδιοίκητο, αλλά εδώ υπάρχουν ποινικά αδικήματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει αυτοδιοίκητο. Πιστεύω πως η έρευνα θα φτάσει μέχρι το τέλος και θα κάτσουν στο σκαμνί αυτοί που πρέπει. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο…».

Περισσότερα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]

Δείτε ακόμα

Θα συνεχισθεί και αλλού

Ο μεγάλος νικητής των πρόσφατων εκλογών στην Ολλανδία ήταν το υπερσυντηρητικό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς με την ομοϊδεάτισσα του Μαρίν […]