Πολιτική

Λ.Παζαρτζικλής: «Δεν κρύβεται η αδράνειά σας απέναντι στα σοβαρά προβλήματα»

Δριμεία κριτική στην δημοτική αρχή Κιλκίς στην οποία καταλόγισε αδράδεια απέναντι στα σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο δήμος, άσκησε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Δετέρας 17.7.17 ο δημοτικος σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Λάζαρος Παζαρτζικλής.

Ειδικότερα, μιλώντας γιά τα θέματα των ζημιών από τις πρόσφατες καταιγίδες και των συμβασιούχων καθαριότητας ο κ. Παζαρτζικλής τόνισε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι όσον αφορά στις τελευταίες θεομηνίες που έπληξαν την περιοχή μας δε θα αναφερθώ τώρα για να γίνω μετά Χριστόν προφήτης .

Έχω αναφερθεί σε ανύποπτο χρόνο εδώ και πάρα πολύ καιρό και στην προηγούμενη θεομηνία που είχε πλήξει τον δήμο μας , αλλά και πολύ αργότερα , προσπαθόντας να προτρέψω την διοίκησή του, να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να μην έχουμε στο μέλλον τέτοια φαινόμενα, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Δυστυχώς είμαι αναγκασμένος να πω ότι δέχτηκα προσωπική επίθεση τις τελευταίες ημέρες , λες και η παράταξη μας ή εγω διοικούμε αυτόν τον τόπο .

Το μόνο το οποίο έχω να πω σε κάποιους ανθρώπους που σήμερα διοικούν την πόλη μας και κατ’ επέκταση τον δήμο μας είναι: Κύριοι της διοίκησης νομίζετε ότι ζείτε μέσα σε μία γυάλινη σφαίρα και μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε , χωρίς να σας αγγίξει κανείς και τίποτα.

Δυστυχώς για εσάς λόγω του ότι είναι γυάλινη αυτή η σφαίρα , βλέπουμε κάθε σας κίνηση και όλη σας την αδράνεια όλο αυτό το διάστημα και θα κριθείτε πολύ σύντομα γι’ αυτήν εδώ την ανυπαρξία σας σε τόσο σημαντικά θέματα.

Την περασμένη εβδομάδα ο δήμαρχος υπέγραψε την απόλυση των 38 συμβασιούχων καθαριότητας. Αυτό έρχεται σε συνέχεια των απολύσεων , πριν αρκετές εβδομάδες των πρώτων 13 συμβασιούχων .

Έτσι απολύθηκαν όλοι συμβασιούχοι των οποίων οι συμβάσεις ανανεώθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο για έναν ακόμη χρόνο με νόμο της κυβέρνησης .

Θέλω να επιστήσω την προσοχή του σώματος σε ένα μόνο σημείο: Μεταξύ των 38 συμβασιούχων που απωλήθηκαν την προηγούμενη βδομάδα περιλαμβάνονται αν δεν κάνω λάθος και 23 που δε συμπληρώνουν εικοσιτετράμηνο ώστε να διεκδικήσουν την μονιμοποίησή τους.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι έχουν έννομο συμφέρον να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για να πληρωθεί για όλους τους μήνες μέχρι το Δεκέμβριο του ‘17 ανεξάρτητα αν είναι απολυμένοι και οι πληροφοριές που έχω είναι ότι ήδη ετοιμάζονται να το κάνουν.

Η ερώτηση μου απευθύνεται στην διοίκηση και στον κύριο δήμαρχο : Έχει μελετηθεί νομικά το όλο θέμα , ώστε να διασφαλιστεί ο δήμος μας και κατ’ επέκτασιν οι φορολογούμενοι δημότες μας ότι η συγκεκριμένη απόλυση των ατόμων που δεν συμπλήρωσαν Το 24μηνο είναι νόμιμη και δε θα προσβληθεί στα δικαστήρια;

Αν ναι γιατί την πρακτική αυτή δεν ακολούθησαν όλοι οι δήμοι παρά ελάχιστοι σε όλη την χώρα;».

Περισσότερα

Αποχώρησε από το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς η παράταξη του Θ.Βαφειάδη – Δεν εξελέγη «Συμπαραστάτης του δημότη»

Ανεπιτυχής αποδείχτηκε η εκλογή «Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης» στο δημοτικό συμβούλιο του Κιλκίς ως τελευταίο θέμα που πραγματοποιήθηκε […]

Δείτε ακόμα