Κοινωνία

Διάλεξη στο Κιλκίς από τον καθηγητή ψυχολογίας δρ Γ.Πασχαλίδη

Ο καθηγητής ψυχολογίας δρ Γιώργος Πασχαλίδης θα επισκεφθεί το Κιλκίς για να δώσει διάλεξη στο ξενοδοχείο «Χάμπιτατ» με θέμα «Άγχος- πανικός- εμμονές: οι νέες ψυχικές ασθένειες που μαστίζουν την νεολαία και πώς να τις αντιμετωπίσουμε μέσω του μοντέλου των τριών ανθρωπίνων τύπων»

Ο Γιώργος Πασχαλίδης είναι αντιπρύτανις και καθηγητής με έδρα στο τμήμα της ψυχολογίας της ρωσικής Ακαδημίας εκπαίδευσης και έρευνας «Noosfera», πρύτανις στο παράρτημα της Ακαδημίας στην Ελλάδα, διδάκτωρ Ψυχολογίας (PhD), διπλωματούχος και μέλος της προεδρικής ομοσπονδίας αεροδιαστημικής ναυτικής ακραίων συνθηκών και περιβαλλοντικής ιατρικής της Ρωσίας, μέλος της ανώτατης διεθνούς εξεταστικής επιτροπής και μέλος του προεδρείου της ανώτατης διεθνούς εξεταστικής επιτροπής, ερευνητής και συγγραφέας 30 βιβλίων στην Ελλάδα, τα οποία έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν στα πολωνικά, στα γερμανικά, στα γαλλικά στα ιταλικά και αγγλικά.

Tο ερευνητικό του έργο αφορά την λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου και του σώματος με ακρογωνιαίο λίθο του έργου του και καρπό της πολυετούς έρευνάς το «Μοντέλο των τριών ανθρώπινων τύπων» Πασχαλίδη, το «Tri-Anthropo-Type Paschalidis Model», το οποίο βρίσκει εφαρμογή μεταξύ άλλων στα επιστημονικά πεδία της ιατρικής, της εκπαίδευσης, του αθλητισμού, της ψυχολογίας και της διοίκησης επιχειρήσεων.

Επί πλέον έλαβε μέρος σε διεθνή και πανελλήνια επιστημονικά συνέδρια και άρθρα του δημοσιεύτηκαν σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Η δραστηριότητά του ακόμη περιλαμβάνει πολυάριθμα σεμινάρια και διαλέξεις με στόχο την ποιότητα ζωής και την αύξηση του προσδόκιμου μέσου όρους.

Το μοντέλο «Tri-Anthropo-Type Paschalidis» καλύπτει κάθε πτυχή της ζωής μας, από το ποια διατροφικά στοιχεία έχει ανάγκη ο οργανισμός του κάθε τύπου, άρα τι να τρώμε και τι να αποφεύγουμε ανάλογα με τον Τύπο μας, μέχρι το πώς η λειτουργία του εγκεφάλου μας καθορίζει τη σκέψη και τη συμπεριφορά μας, άρα τι να προσέχουμε στο πώς σκεφτόμαστε και πώς φερόμαστε, προκειμένου να έχουμε ψυχική και σωματική υγεία.

Πώς να φέρνουμε στον κόσμο, να μεγαλώνουμε και να μορφώνουμε γερά και χαρούμενα παιδιά, πώς να διαλέγουμε το επάγγελμα που μας ταιριάζει περισσότερο ή πώς να αποδίδουμε τα μέγιστα σε αυτό που ήδη ασκούμε.

Πώς να επιλέγουμε το κατάλληλο άθλημα και να επιδιδόμαστε στο κατάλληλο χόμπυ. Μα πάνω απ’όλα, πώς να συνυπάρχουμε και να συνεργαζόμαστε αρμονικά στην οικογένεια, στη σχολική τάξη, στη δουλειά, στην ομάδα, παντού, με βάση την παραδοχή της συγκεκριμένης και απόλυτα προσδιορισμένης διαφορετικότητάς μας, όπως αυτή περιγράφεται λεπτομερώς στο μοντέλο «Tri-Anthropo-Type Paschalidis».

Περισσότερα

Δεν ξεχνώ τα Τέμπη «Ποτέ Ξανά»

Το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, κόπηκε το νήμα της ζωής για τουλάχιστον 57 ανθρώπους στη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα […]

Ο Φαρμακευτικό Σύλλογος Κιλκίς συμμετέχει στις διαμαρτυρίες για τους νεκρούς των Τεμπών με τρίωρη στάση εργασίας

Το διοικητικό συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη συμμετοχή του συλλόγου στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην […]

Δείτε ακόμα