Αθλητισμός

«Πάσα στα θρανία» στο δημοτικό Χέρσου στις 23 Φεβρουαρίου

Το «Πάσα στα θρανία» είναι το πρώτο εγκεκριμένο σχολικό πρόγραμμα από το υπουργείο παιδείας, που εκπονείται από την ΕΠΟ και υλοποιείται σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Περιλαμβάνει επισκέψεις και ομιλίες αναφορικά με το«ευ αγωνίζεσθαι» και τις άλλες αξίες του ποδοσφαίρου από διακεκριμένους ποδοσφαιριστές, όπως είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης 2004, προπονητές και εκπαιδευτές σε δεκάδες δημοτικών σχολείων όλης της χώρας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος η Ομοσπονδία προχώρησε στην έκδοση ενός πρωτότυπου σχολικού εγχειριδίου φιλικού προς τους νεαρους μαθητές, το οποίο περιέχει προσωπικές ιστορίες και συμβολές πρώην και νυν διεθνών παικτών, θέματα διατροφής, άσκησης, ψυχολογίας, εκτεταμένες αναφορές στην ιστορική αναδρομή του αθλήματος, στις ειδικές μορφές ποδοσφαίρου (άμμου, αίθουσας) και στο γυναικείο ποδόσφαιρο καθώς επίσης πλήθος κοινωνικών μηνυμάτων.

Η παραπάνω δραστηριότητα θα αναπτυχθεί την Παρασκευή 23.2.18, στο δημοτικό σχολείο Χέρσου με ώρα έναρξης 10.30 το πρωί.

Στους μαθητές και μαθήτριες της ε’ και στ’ τάξης θα μοιραστούν ειδικά σχολικά εγχειρίδια (έκδοση ΕΠΟ) και φανέλλες με το λογότυπο του προγραμματος. Στο σχολείο θα χορηγηθούν μπάλλες ποδοσφαίρου και μία φανέλλα της εθνικής ομάδας και θα γίνουν σύντομες ομιλίες, που θα έχουν ως επίκεντρο την διάδοση των αξιών του αθλήματος.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σ.Παραστατίδη με τον δήμαρχο Κιλκίς Δ.Κυριακίδη