Πολιτισμός

Παρουσίαση του βιβλίου του Όμηρου Μαυρίδη «Το αμπέλι μας στον Πόντο»

ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΟΜΗΡΟΣ 1 Πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του την παρουσίαση του βιβλίου του Όμηρου Μαυρίδη «Το αμπέλι μας στον Πόντο», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16.3.14 στο «Σπίτι του Πόντου» σε συνδιοργάνωση του συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου και περιχώρων «Οι Ακρίτες» και του συλλόγου γυναικών δήμου Παιονίας «Ευκράντη».Μέλη των δύο συλλόγων, αναγνώστες και φίλοι της λογοτεχνίας απόλαυσαν το γλαφυρό λόγο του συγγραφέα, τόσο μέσα από την ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου από τις Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη Γαρυφαλλιά και Αυγή Χατζηπροδρομίδου όσο και μέσα από την κριτική ματιά του ίδιου του συγγραφέα.
Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε από το μέλος του Δ.Σ. των «Ακριτών» Γιάννη Παπαδόπουλο, ενώ στην βραδιά μουσικό «χρώμα» προσέδωσε με την λύρα και το τραγούδι του ο Τάσος Ευτυχιάδης, φορτίζοντας συναισθηματικώς την ατμόσφαιρα.
Ο συγγραφέας εξήρε την ιδέα της συνεργασίας των δύο συλλόγων, ενώ υπογραμμίστηκε το γεγονός ότι η λογοτεχνία είναι βασικός κλάδος της παράδοσης, που διαδραματίζει αποφασιστικό ρόλο στη διατήρηση της γλώσσας και των εθίμων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα