Παρέμβαση της σχολής γονέων ΙΜΠΚ σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής

Γενικά /

Η σχολή γονέων της ιεράς μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, που λειτουργεί στο εντευκτήριο του ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με συντονίστρια την ψυχολόγο Έλλη Φρεγγίδου, διοργάνωσε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9.4.14 στο πνευματικό κέντρο της ΙΜΠΚ με θέμα «Κυκλοφοριακή αγωγή και παιδί: Η παρέμβαση του γονέα».
Την εκδήλωση προλόγισε ο αρχιμανδρίτης π.Απόστολος, ο οποίος για άλλη μια φορά ανέδειξε το σπουδαίο έργο της σχολής γονέων, που τον τελευταίο καιρό έχει επεκταθεί με διάφορες εθελοντικές δράσεις και μετέφερε τις ευχές του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ. Η κ. Φρεγγίδου που συντόνισε την εκδήλωση, μίλησε για την αναγκαιότητα ένταξης της αυκλοφοριακής αγωγής στην εκπαίδευση, ενώ στην συνέχεια έδωσε το λόγο στους ομιλητές. kikloforiaki agogi 2
Κεντρικοί εισηγητές ήταν ο Σταύρος Αλέξογλου, εκπαιδευτής οδήγησης, ο Χρόνης Παρπαράς, πρόεδρος του μοτοσυκλετιστικού ομίλου Κιλκίς (ΜΟΚ), και ο Ιάκωβος Πιστοφίδης, γραμματέας του ΜΟΚ.
Στο πλαίσιο συζήτησης και διαλόγου αναπτύχθηκαν διάφορα θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και ασφάλειας του παιδιού εντός και εκτός αυτοκινήτου από τη μέρα που γεννιέται έως τη στιγμή που θα ενηλικιωθεί και θα αποκτήσει το ίδιο δίπλωμα οδήγησης. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στη σπουδαιότητα της ζώνης ασφαλείας σε όλες τις θέσεις του οχήματος.
Ακολούθησε εκτενής αναφορά στα τροχαία ατυχήματα, τα αίτια και τους τρόπους πρόληψης αυτών. Το ενδιαφέρον του κοινού κρατήθηκε αμείωτο με την ενδιάμεση προβολή βίντεο από τους ομιλητές, σχετικώς με ατυχήματα και συμπεριφορές οδήγησης.
Ακόμη, θίχτηκε το ζήτημα των μοτοσυκλετών και η σπουδαιότητα της χρήσης του κράνους. Μάλιστα δόθηκαν σημαντικές λεπτομέρειες και περιγραφές για κράνη που ήταν άγνωστες για τους παρευρισκόμενους.
Η έγκυρη και ουσιαστική ενημέρωση που δόθηκε, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους. Η σχολή γονέων ανανέωσε το ραντεβού της με τους ομιλητές για μελλοντικές εκδηλώσεις κυκλοφοριακής αγωγής που θα απευθύνονται σε παιδιά.

Περισσότερα

Συνεργασία δημάρχου Κιλκίς με τον Γεν. Γραμματέα του Υπ. Εσωτερικών για το πρόγραμμα ‘’Αντώνης Τρίτσης’’

Συνεργασία με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών είχε ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης κατά την επίσκεψη του Μιχάλη Σταυριανουδάκη […]

Στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας η μονάδα λυματολάσπης της ΔΕΥΑΚ με 6.836.316 ευρώ

Η διαχείριση της λυματολάσπης από τους βιολογικούς καθαρισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, με έναν συνδυασμό πρωτοποριακών μεθόδων, που περιλαμβάνει τεχνολογίες […]

Δείτε ακόμα

Η βασιλόπιτα του ΧΩΜΑ Κιλκίς

Ο αθλητικός σύλλογος ΧΩμάτινος Μηχανοκίνητος Αθλητισμός (ΧΩ.Μ.Α.) Κιλκίς απευθύνει κάλεσμα στα μέλη και σε όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού […]