Γενικά

Παρέμβαση της σχολής γονέων ΙΜΠΚ σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής

Η σχολή γονέων της ιεράς μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, που λειτουργεί στο εντευκτήριο του ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με συντονίστρια την ψυχολόγο Έλλη Φρεγγίδου, διοργάνωσε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9.4.14 στο πνευματικό κέντρο της ΙΜΠΚ με θέμα «Κυκλοφοριακή αγωγή και παιδί: Η παρέμβαση του γονέα».
Την εκδήλωση προλόγισε ο αρχιμανδρίτης π.Απόστολος, ο οποίος για άλλη μια φορά ανέδειξε το σπουδαίο έργο της σχολής γονέων, που τον τελευταίο καιρό έχει επεκταθεί με διάφορες εθελοντικές δράσεις και μετέφερε τις ευχές του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ. Η κ. Φρεγγίδου που συντόνισε την εκδήλωση, μίλησε για την αναγκαιότητα ένταξης της αυκλοφοριακής αγωγής στην εκπαίδευση, ενώ στην συνέχεια έδωσε το λόγο στους ομιλητές. kikloforiaki agogi 2
Κεντρικοί εισηγητές ήταν ο Σταύρος Αλέξογλου, εκπαιδευτής οδήγησης, ο Χρόνης Παρπαράς, πρόεδρος του μοτοσυκλετιστικού ομίλου Κιλκίς (ΜΟΚ), και ο Ιάκωβος Πιστοφίδης, γραμματέας του ΜΟΚ.
Στο πλαίσιο συζήτησης και διαλόγου αναπτύχθηκαν διάφορα θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και ασφάλειας του παιδιού εντός και εκτός αυτοκινήτου από τη μέρα που γεννιέται έως τη στιγμή που θα ενηλικιωθεί και θα αποκτήσει το ίδιο δίπλωμα οδήγησης. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στη σπουδαιότητα της ζώνης ασφαλείας σε όλες τις θέσεις του οχήματος.
Ακολούθησε εκτενής αναφορά στα τροχαία ατυχήματα, τα αίτια και τους τρόπους πρόληψης αυτών. Το ενδιαφέρον του κοινού κρατήθηκε αμείωτο με την ενδιάμεση προβολή βίντεο από τους ομιλητές, σχετικώς με ατυχήματα και συμπεριφορές οδήγησης.
Ακόμη, θίχτηκε το ζήτημα των μοτοσυκλετών και η σπουδαιότητα της χρήσης του κράνους. Μάλιστα δόθηκαν σημαντικές λεπτομέρειες και περιγραφές για κράνη που ήταν άγνωστες για τους παρευρισκόμενους.
Η έγκυρη και ουσιαστική ενημέρωση που δόθηκε, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους. Η σχολή γονέων ανανέωσε το ραντεβού της με τους ομιλητές για μελλοντικές εκδηλώσεις κυκλοφοριακής αγωγής που θα απευθύνονται σε παιδιά.

Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα

Βελτιωτικές αλλαγές

Μετά τις βελτιωτικές αλλαγές στο δημοτικό πάρκο – «Κήπος» του Κιλκίς για την καλύτερη αισθητική και λειτουργική εικόνα του χώρου […]

Και οι συμμαθητές παρόντες

Εκτός από θεσμικούς, πολιτιστικούς και θεσμικούς παράγοντες στην ημερίδα το παρόν στην παρουσίαση του μεταπτυχιακού για την τουριστική ανάπτυξη της […]