Γενικά

Παρέμβαση Λ.Παζαρτζικλή για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβούλιου Κιλκίς “δια περιφοράς”

Παρέμβαση με επιστολή του έκανε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς, Λάζαρος Παζαρτζικλής, για την καταχρηστική “δια περιφοράς” σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς κατά την περίοδο του κορωνοϊού στην οποία αναφέρει τα εξής:

“Θα ήθελα να καταθέσω τις ενστάσεις μου στους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους, για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται ακόμη μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Στους περισσότερους δήμους της χώρας, οι συνεδριάσεις γίνονται πλέον με τηλεδιάσκεψη.

Για ποιο λόγο εμείς, ακόμη και τώρα, με τόσο σοβαρά θέματα και σε μια κρίσιμη περίοδο για τον δήμο μας και τη χώρα, εμείς πρέπει απλά να συναινούμε ή όχι και να μην έχουμε τη δυνατότητα μέσα από μια ζωντανή διαδικασία συζήτησης, να καταθέτουμε τις αποψεις μας, τις ενστάσεις μας ή την αποδοχή μας στα διάφορα θέματα του συμβουλίου.

Θεωρώ ότι με τη διαδικασία αυτή, πλέον, υπονομεύεται η θεσμική μας θέση, που ήδη είναι αρκετά υποβαθμισμένη με το νόμο Κλεισθένη.

Όλα τα παραπάνω τα αναφέρω, προκειμένου να συνεισφέρουμε όλοι στο να τελούνται τα δημοτικά συμβούλια με μια διαδικασία, ώστε να μπορούμε να έχουμε πιο ενεργό ρόλο, καθώς είμαστε δημόσιοι λειτουργεί των συμφερόντων των δημοτών μας και όχι απλά θεατές των εξελίξεων στον τόπο μας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, γιατί είμαι σίγουρος ότι όλες οι ενστάσεις που προανέφερα θα εξεταστούν και θα γίνουν δεκτές από τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου καθώς δεν απασχολούν μόνο εμένα, αλλά προβληματίζουν το σύνολο των δημοτικών συμβούλων, που θέλουμε να προσφέρουμε στον τόπο μας, μέσα από μια διαδικασία δημοσίου διαλόγου του δημοτικού συμβουλίου και όχι μέσα από ένα άχαρο δημοτικό συμβούλιο τύπου δύο επιλογών (ΝΑΙ ή ΟΧΙ).”

Περισσότερα
Δείτε ακόμα