Πολιτική

Παρέμβαση ΚΚΕ για απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας

Την παρέμβαση του ΚΚΕ προκάλεσαν οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της συνοικίας Δεκαπέντε Μαρτύρων του Κιλκίς, με αίτημα την απομάκρυνση εγκατασταθείσας πολύ κοντά στις σχολικές μονάδες της περιοχής κεραίας κινητής τηλεφωνίας.

Έτσι, οι αρμόδιοι για θέματα νομού Κιλκίς βουλευτές του κόμματος Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής συνυπέγραψαν και κατέθεσαν στην βουλή σχετική ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς εσωτερικών, περιβάλλοντος, παιδείας και υποδομών, με την οποία το ΚΚΕ ζητεί την άμεση απομάκρυνση της συγκεκριμένης κεραίας και απαγόρευση εγκατάστασης τέτοιων κεραιών πλησίον δημοσίων χώρων συνάθρησης, όπως σχολεία, παιδικοί σταθμοί, στάδια, νοσοκομεία, πάρκα κ.ά..
Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

«Έντονη είναι η ανησυχία και η αγανάκτηση των κατοίκων της πόλης του Κιλκίς, στην περιοχή Δεκαπέντε Μαρτύρων, για την υγεία των παιδιών τους, αλλά και των ίδιων, λόγω της εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στις 21 Ιουλίου 2017, σε ταράτσα οικοδομής στην συμβολή των οδών Λεοναρδοπούλου 31 και Ευρώπης.

Η κεραία, της εταιρίας COSMOTE, βρίσκεται όχι απλώς σε κατοικημένη περιοχή, αλλά ακριβώς απέναντι από σχολικό συγκρότημα (3ο και 7ο δημοτικά σχολεία, 3ο νηπιαγωγείο), πολύ κοντά από το 2ο ΕΠΑΛ και το 3ο γυμνάσιο, καθώς και δίπλα σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και παιδικές χαρές.

Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των παραπάνω σχολείων, η ΕΛΜΕ Κιλκίς, ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς, μαζί με κατοίκους της περιοχής, ήδη έχουν προχωρήσει σε κινητοποίηση και σχεδιάζουν και άλλες, ενώ έχουν καταθέσει και ασφαλιστικά μέτρα, με σκοπό την απομάκρυνση της συγκεκριμένης κεραίας κινητής τηλεφωνίας.

Επιβεβαιώνεται και από το συγκεκριμένο γεγονός, με την ανεξέλεγκτη τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, χωρίς ενδιαφέρον για τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων, ότι μοναδικό κριτήριο των εταιρειών για την εγκατάσταση των κεραιών είναι η επέκταση των δικτύων τους με στόχο περισσότερα κέρδη.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. υπουργοί:

-Σε ποιά άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση γιά την απομάκρυνση της συγκεκριμένης κεραίας κινητής τηλεφωνίας.

-Τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για, την απαγόρευση εγκατάστασής κεραιών κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, δημοτικά στάδια, νοσοκομεία, πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους συνάθροισης, προτάσσοντας την προστασία της δημόσιας υγείας;».

Περισσότερα

Β.Ρόκος: «Fly Over- Οι Θεσσαλονικείς έχουν πληρώσει πολλές φορές το τίμημα να παίρνουν άλλοι αποφάσεις για την πόλη»

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Κατοίκων Μαλακαπής, Πυλαίας, Κρυονερίου, ο Σύνδεσμος Κωνσταντινοπολιτών, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης και η […]

Δείτε ακόμα

Να σκεφθούν τα παιδιά

Πρόκειται για κατ΄επανάληψιν διατυπωθείσα γνώμη και θέση της στήλης, όσον αφορά στην σχέση της τοπικής (αυτο)διοίκησης με φορείς του υψηλού […]