Παρεμβάσεις γιά θέματα του νοσοκομείου Κιλκίς απο μέλη των “Πράσινοι-Δημοκρατικοί Αριστερά”

Πολιτική /

Επίσκεψη στον διοικητή του νοσοκομείου Κιλκίς πραγματοποίησαν οι υποψήφιοι βουλευτές Κιλκίς Κ. Ιορδανίδου, Σ. Θεοφανίδης, Γ. Κυριακού, Β. Παπαδοπούλου και Γ.Παυλίδης του συνασπισμού «Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά». Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τη στελέχωση του νοσοκομείου, την επαναλειτουργία, έπειτα από δέκα χρόνια, των μαγειρείων, στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών διακρατικών προγραμμάτων για την περαιτέρω ενίσχυση του νοσοκομείου ως προς τον εξοπλισμό καθώς και τη μηχανοργάνωση της διοικητικής υπηρεσίας του νοσοκομείου.
DSC02475
Στο πλαίσιο αυτό, οι υποψήφιοι του συνασπισμού αναφέρθηκαν στην αξιοποίηση της φήμης της ορθοπεδικής κλινικής και πρότειναν την περαιτέρω ανάπτυξη της μέσω της δημιουργίας κέντρου αποκατάστασης σε συνδυασμό με το φυσικοθεραπευτήριο του νοσοκομείου. Επίσης έγινε λόγος για τη σύνδεση του συνόλου των εγκαταστάσεων, και όχι μόνο των μαγειρείων, με το δίκτυο του φυσικού αερίου. Μια εξέλιξη που έχει κόστος λόγω της ανάγκης αλλαγής των λεβήτων πετρελαίου και η οποία όμως αν επέλθει θα επιφέρει σημαντική μείωση στα λειτουργικά κόστη του ιδρύματος. Ακόμη πρότειναν την ολοκλήρωση εφαρμογών ψηφιακής αποτύπωσης των εργαστηριακών και ακτινοδιαγνωστικών εξετάσεων. Τέλος σημαντικός παράγοντας είναι η παλαιότητα των εγκαταστάσεων και η ανάγκη να προωθηθεί η μελέτη που εκπόνησαν οι τεχνικές υπηρεσίες του νοσοκομείου Κιλκίς για την ανέγερση νοσηλευτικής πτέρυγας με την ένταξη του έργου στο νέο ΕΣΠΑ.

Τα παραπάνω αποτελούν μερικές μόνο από τις παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν στο νοσοκομείο Κιλκίς προκειμένου να εκσυγχρονιστεί η λειτουργία του περαιτέρω και να καταστεί και πάλι αντάξιο, σε επίπεδο υποδομών, των κατοίκων του νομού.

Περισσότερα

Γ.Φραγγίδης: Να υπογραφεί άμεσα η ΚΥΑ για την παράταση των 4000 συμβασιούχων στην υγεία. Φτάνει πια ο εμπαιγμός!

Κοινή δήλωση των Γιώργου Φραγγίδη και Γιώργου Μουλκιώτη, υπεύθυνων κοινοβουλευτικών τομέων υγείας και εργασίας & κοινωνικών υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ – […]

Δείτε ακόμα

Να βρεις μιμητές

Μία από τις ευχάριστες “νότες” της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Δευτέρας 23.1.23 υπήρξε αναμφιβόλως η παρουσία πολυμελούς ομάδας […]