Γενικά

Παρεμβάσεις με ασφαλτοστρώσεις και έργα οδικής ασφάλειας στο Κιλκίς από την περιφέρεια Κ.Μακεδονίας

Σημαντικά έργα ασφαλτόστρωσης αλλά και συντήρησης του οδικού δικτύου ολοκλήρωσε στο Κιλκίς η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενισχύοντας σημαντικά την οδική ασφάλεια των περιοχών.

Στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Συντήρηση στο τμήμα Αξιούπολη-Γοργόπη-Γουμένισσα» εκτελέσθηκαν εργασίες επισκευής ή βελτίωσης υφισταμένων οδοστρωμάτων, καθώς και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της κεντρικής οδού εντός του οικισμού Γοργόπης.

Συγκεκριμένα, συντηρήθηκαν 7 χιλιόμετρα οδικού δικτύου και στον κεντρικό δρόμο του οικισμού Γοργόπης η επιφάνεια κυκλοφορίας της οδού, η σήμανση της οδού και η υφιστάμενη φωτεινή σηματοδότηση.

Στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Συντήρηση-αποκατάσταση επικίνδυνων κατεστραμμένων τμημάτων επί του εθνικού δικτύου αρμοδιότητας συντήρησης υποδιεύθυνσης τεχνικών έργων περιφερειακής ενότητας Κιλκίς», συντηρήθηκαν συνολικά 121.500 τ.μ. ασφαλτοτάπητα και έχουν διαγραμμισθεί 17 χιλιόμετρα οδικού δικτύου.

Με παρεμβάσεις μεταξύ των άλλων στη νέα εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Κιλκίς, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Κιλκίς και σε τμήματα των επαρχιακών οδών Κιλκίς-Δαφνοχώρι-Παλαιό Γυναικόκαστρο, Κιλκίς-Μεγάλη Βρύση-Πολύκαστρο-Αξιούπολη και Αξιούπολη-Φανός-Ειδομένη.

Ο σντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης δήλωσε σχετικά: «Όλα αυτά τα χρόνια στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίαςσυντηρούμε και βελτιώνουμε το οδικό δίκτυο ευθύνης μας, καθώς απόλυτη προτεραιότητά μας είναι οι ασφαλείς και άνετες μετακινήσεις των συμπολιτών μας και των επισκεπτών του τόπου μας.

Αυτό υλοποιήσαμε και στην περιφερειακή ενότητα του Κιλκίς ολοκληρώνονταςσημαντικά έργα συντήρησης, αλλά και ασφαλτοστρώσεων που ενισχύουν την ασφάλεια της οδικής κυκλοφορίας και βελτιώνουν την υφιστάμενη κατάσταση του οδοστρώματος. Στηρίζοντας την οδική ασφάλεια κάνουμε πιο ασφαλή την ζωή των πολιτών».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα