Αγροτικά

Παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας

Στις εξήντα ημερολογιακές ημέρες ορίσθηκε η νέα προθεσμία υποβολής φακέλλων αίτησης ένταξης στο πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας, μετά την σχετική παρέμβαση του βουλευτή Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρου Παραστατίδη προς τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Αντώνη Μωυσίδη.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:
«Με αφορμή ενημερωτικό σημείωμα, που έφτασε στο πολιτικό γραφείο από πολίτες, σχετικά με την απόρριψη της αίτησής τους από τη Δράση «Βιολογική Γεωργία» του αντίστοιχου Μέτρου του ΠΑΑ 2007 – 2013, λόγω εκπρόθεσμης υποβολής του έντυπου υλικού στην αρμόδια υπηρεσία, ο κ. Θεόδωρος Παραστατίδης, έστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Αντώνη Μωυσίδη, ζητώντας να γίνει τροποποίηση της υπ. αριθμ. 569/15.1.2015 εγκυκλίου του ΟΠΕΚΕΠΕ περί ‘διαδικασιών υποβολής Δήλωσης Εφαρμογής’ και να οριστεί ότι το χρονικό περιθώριο κατάθεσης των έντυπων φακέλλων των δηλώσεων εφαρμογής από την ημέρα οριστικοποίησής τους στις ΔΑΟΚ ορίζεται σε εξήντα ημερολογιακές ημέρες για όλα τα έτη (συμπεριλαμβάνοντας αναδρομικά τα δύο πρώτα έτη εφαρμογής).
Έπειτα από την παρέμβαση του κ. Παραστατίδη, το αίτημα εξετάστηκε και έγινε δεκτό, όπως ενημέρωσε ο γενικός διευθυντής του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Αποστολάκης τον βουλευτή Κιλκίς σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.
Οι δικαιούχοι έχουν, πλέον, στη διάθεσή τους εξήντα ημέρες για την κατάθεση των φακέλων τους και όσοι παραγωγοί έχουν απορριφθεί ως εκπρόθεσμοι δικαιώνονται με τη ρύθμιση αυτή».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα