Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Να παραμείνει το θωρηκτό «Αβέρωφ»

Tην παράταση της παραμονής του θωρηκτού «Γ. Αβέρωφ» στη Θεσσαλονίκη μέχρι και τα Χριστούγεννα, ζητούν και οι 38 δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, με επιστολή τους προς την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Η επιστολή εστάλη προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τους αρχηγούς των κομμάτων, τον υπ. Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, τον αρχηγό του ΓΕΝ και τους βουλευτές των κομμάτων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως επισημαίνουν οι δήμαρχοι, η παράταση της παραμονής του θωρηκτού είναι αναγκαία, προκειμένου να καλυφθεί το έντονα αυξημένο ενδιαφέρον εκατοντάδων σχολείων και δεκάδων χιλιάδων πολιτών από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, που θέλουν να ξεναγηθούν στο ιερό κειμήλιο «των νικηφόρων αγώνων του έθνους για ελευθερία και ανεξαρτησία».

Στην επιστολή υπογραμμίζεται «το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που έχει επιδείξει έως σήμερα το κοινό και ιδιαίτερα τα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας να επισκεφθούν το πλωτό ναυτικό μουσείο θωρηκτό “Γ. Αβέρωφ” στη Θεσσαλονίκη».

Πολυμελής αντιπροσωπεία δημάρχων από την Κεντρική Μακεδονία, θα επισκεφθεί το «Γ. Αβέρωφ» στις 11 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι και θα ξεναγηθούν στη ναυαρχίδα θρύλο, από τον αρχιπλοίαρχο, Σωτήρη Χαραλαμπόπουλο.

Η επιστολή των δημάρχων προέκυψε μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη, την οποία συνυπογράφουν οι δήμαρχοι του νομού Χρήστος Γκουντενούδης και Δημήτρης Σισμανίδης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα