Αθλητισμός

Πιο κοντά στην παραμονή ο Εθνικός μετά την νίκη με τα Μουδανιά (1-0)

Ακόμη πιο κοντά στην επίτευξη του αντικειμενικού σκοπού της παραμονής βρίσκεται ο Εθνικός Ν. Αγιονερίου μετά την εντός έδρας νίκη του επί του ΠΟ Ν. Μουδανιών με 1-0.
Η νέα επιτυχία της ομάδας του νομού Κιλκίς υπήρξε απόρροια του συνδυασμού της αγωνιστικής ανωτερότητάς της με το ασίγαστο πάθος των παικτών της, χάρη στο οποίο αντέδρασε αποφασιστικώς και αποτελεσματικώς στην αρχική επιθετικότητα της φιλοξενούμενης και κατόπιν επέβαλε πλήρως τον ρυθμό και την βούλησή της. Ο ίδιος συνδυσαμός λειτούργησε και ως ισχυρό “αντίβαρο” στην ολιγωρία ή επιπολαιότητα ή αστοχία στην τελική προσπάθεια, εξ αιτίας των οποίων έχασε πλήθος ευκαιριών από αξιόλογων μέχρι “κραυγαλέων” και κλασικών.
Επιπροσθέτως, ο Εθνικός είχε την ώθηση του φιλάθλου κόσμου του, που απετέλεσε… τον δωδέκατο παίκτη του με την έως σήμερα μαζικότερη προσέλευσή του, σε μία έμπρακτη εφαρμογή του “εν τη ενώσει η ισχύς”.
Βεβαίως, με την συνολική απόδοση και εμφάνισή τους οι παίκτες του Εθνικού “αποζημίωσαν” τους φίλους της ομάδας, προσφέροντάς του αρκετές ευχάριστες στιγμές.
Μάλιστα, μπορεί να πει κανείς, ότι η μόνη “παραφωνία” είναι… το “φτωχό”, σε σχέση με τις ευκαιρίες, τελικό αποτέλεσμα.
Ηταν η δεύτερη συνεχής νίκη με το ίδιο αποτέλεσμα και τον ίδιο “εκτελεστή”, με τον Πεχλιβάνη να “βρίσκει δίχτυα” αυτήν την φορά στο 68’.
Το τέρμα σημειώθηκε στο τελευταίο ημιίωρο του αγώνα, διάστημα κατά το οποίο ο Εθνικός κυριάρχησε πλήρως, εκμεταλλευόμενος και την αγωνιστική ύφεση του ΠΟΜ μετά την προσπάθειά του έως το 60’.
Η ομάδα του Νέου Αγιονερίου έχασε σπουδαίες ευκαιρίες στο πρώτο ημιχρόνιο με τους Μήτσικα και Πεχλιβάνη και στην επανάληψη με τους Γραικό, Χαραλαμπίδη, Πεχλιβάνη, Μήτσικα και Παλιάτσο.
Η νεομουδανιώτικη απείλησε μόνο σε δύο φάσεις στο πρώτο ημιχρόνιο με τον… “αειθαλή” Πλατάκη.
Εκτός από το βαθμολογικό ο Εθνικός αποκόμισε και σημαντικό ψυχολογικό όφελος, καθώς ενίσχυσε την θέση του στην “μάχη” για τις προνομιούχες θέσεις, ενώ ξεπέρασε ανώδυνα τις σημαντικές, για διαφόρους λόγους, απουσίες του.
Η σύνθεση:
Καλογεράκης, Χαραλαμπίδης, Γκέληνος, Αποστολάς, Μιλκούδης, Καρασίμος, Κοντσίδης, Γραικός (76’ Σακκάς), Παλιάτσος (72’ Αλμπάνης), Πεχλιβάνης, Μήτσικας (80’ Γιαννουλάκης).
Η επόμενη αγωνιστική ημέρα:
Κυριακή 13.4.14, 17.00, Νέστος Χρυσουπόλεως – Εθνικός Ν. Αγιονερίου.

Περισσότερα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]

Δείτε ακόμα