Γενικά

Παραμένει σε «κλοιό» νερού ο δήμος Κιλκίς λόγω βροχοπτώσεων

Σε «κλοιό» νερού παραμένει η περιοχή ευθύνης του δήμου Κιλκίς, καθώς οι κυμαινόμενης έντασης βροχοπτώσεις συνεχίζονται για πολλοστή ημέρα. Συγχρόνως παραμένει «στο κόκκινο» ο «συναγερμός» των αρμοδιων για την αντιμετώπιση των εξαιτίας κακοκαιρίας προβλημάτων αρμοδίων υπηρεσιών του δήμου. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε τέσσερα σημεία δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη η κυκλοφορία οχημάτων, και συγκεκριμένα:
-Στο έκτο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κιλκίς-Μελανθίου
-Στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου-Φαναριού
-Στην ισόπεδη διάβαση του Γαλλικού επί της επαρχιακής οδού Αργυρούπολης-Σεβαστού
-Στο πρώτο χιλιομετρο της επαρχιακής οδού Μανδρών-Γαλλικού. Σε αρκετά άλλα σημεία του επαρχιακού αγροτκού και δασικού δικτύου η κίνηση διεξάγεται με δυσκολία, και σε κάθε περίπτωση εφίσταται η προσοχή των πολιτών, δεδομένης και της «νωπής» ανάμνησης του άδικού χαμού ηλικιωμένου κτηνοτρόφου στην περιοχή της Ν. Σάντας.

Απεγκλωβίσθηκε παγιδευμένος οδηγός στην περιοχή μεταξύ Άνω και Κάτω Ποταμιάς
Παρ’ ολίγον νέο δυσάρεστο περιστατικό, σχετιζόμενο με τις συνθήκες που έχουν δημιουργήσει το τελευταίο διάστημα οι αδιάκοπες βροχοπτώσεις, απέτρεψε η πυροσβεστική υπηρεσία Κιλκίς, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της οποίας, με τρία οχήματα και οκτώ άνδρες, απεγκλωβίσθηκε πολίτης, που είχε παγιδευθεί στην καμπίνα του ΙΧ επιβατηγού αυτοκινήτου του σε πλημμυρισμένη τοποθεσία.

Το όχημα ακινητοποιήθηκε την Τρίτη 9.12.14 από την υπερχείλιση των υδάτων του ποταμού Γαλλικού μεταξύ των οικισμών Άνω και Κάτω Ποταμιάς.
Μετά τον απεγκλωβισμό του ο πολίτης διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Κιλκίς γιά προληπτικούς λόγους.
Υπενθυμίζεται, ότι ακριβώς λόγω της υπερχειλίσεως του Γαλλικού η τροχαία έχει εκδώσει απαγορευτικό κυκλοφορίας οχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα