Κοινωνία

Παράκτιο οικοσύστημα μελέτησαν μαθητές του 5ου δημοτικού Κιλκίς

Με εκπαιδευτική εκδρομή των ε’ και στ’ τάξεων σε οικοσύστημα της παραλίας Κορινού Πιερίας συμμετέσχε στην Ημέρα του Περιβάλλοντος το 5ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Ως βραβευμένο οικολογικό σχολείο δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε περιβαλλοντικές δράσεις για την σημαντική αυτή ημέρα, οπότε φροντίσαμε να συνδυάσουμε τα περιβαλλοντικά μας προγράμματα με την ετήσια ολοήμερη εκδρομή του σχολείου.

Έτσι, την Τετάρτη 5.6.19, επισκεφτήκαμε την παραλία Κορινού Πιερίας, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή, να μελετήσουν και να απολαύσουν ένα παράκτιο οικοσύστημα, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Έγινε κάποια προεργασία στο σχολείο, καθώς ασχολούμαστε με τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης συνολικά σαν σχολική κοινότητα και κάποιες τάξεις ασχολήθηκαν φέτος, πιο συγκεκριμένα, με τα υδάτινα οικοσυστήματα.

Η συνέχεια έγινε στο πεδίο, την περιοχή της εκδρομής. Με την εθελοντική συμμετοχή των παιδιών της Ε’ και της ΣΤ’ καθοδηγήθηκαν οι μικρότεροι να παρατηρήσουν το παράκτιο οικοσύστημα, να συλλέξουν φυσικά υλικά, να απαντήσουν σε ερωτήσεις και τελικά να πάρουν μέρος σε διαγωνισμό κατασκευής κάστρου στην άμμο!

Όλοι οι συμμετασχόντες δήλωσαν ικανοποιημένοι και αυτό μας δικαίωσε για την επιλογή και τον κόπο μας να διοργανώσουμε την συγκεκριμένη εκδρομή. Η τοποθεσία ήταν πολύ καλή, ο καιρός μας βοήθησε και οι υπηρεσίες του συγκεκριμένου χώρου αναψυχής μας εξέπληξαν ευχάριστα με την ποιότητά τους!

Επιστρέφοντας στο σχολείο, για την αποτίμηση των δράσεων, αποτυπώσαμε εντυπώσεις, σκέψεις και απόψεις για το περιβάλλον και την προστασία του, σε ένα μεγάλο ταμπλώ».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα