Αθλητισμός

Παραιτήθηκε ο Λεωνίδας Κωνσταντινίδης από την προεδρεία του ΓΑΣΚ

Την παραίτησή του από την διοικητική ηγεσία του χειροσφαιρικού τμήματος του ΓΑΣ Κιλκίς ανακοίνωσε ο Λεωνίδας (Ακης) Κωνσταντινίδης.
Μία παραίτηση, που έρχεται να «ταράξει τα νερά» σε μία κρίσιμη καμπή στην περαιτέρω πορεία του τμήματος, καθώς αυτό, ενώ μετά την άμεση επάνοδο στην ανώτερη κατηγορία του ελληνικού χειροσφαίρου ανασυγκρότησε και κατέστησε εκ νέου αξιόμαχη την ομάδα των ανδρών και αναδιοργάνωσε πλήρως το «φυτώριο» του, κάτι που έχει ήδη αποκαταστήσει την παραγωγική διαδικασία, που επιτρέπει στην εν λόγω ομάδα να βασίζεται και πάλι στις δικές της δυνάμεις, εξακολουθεί να ταλανίζεται από έλλειμμα στελέχωσης από παράγοντες υλικές υποστήριξης τόσο από οικονομικούς παράγοντες και φορείς όσο και από την αυτοδιοίκηση.
Οντας παλαίμαχος παίκτης του ΓΑΣΚ και γνώστης των τεκταινομένων στον χώρο του αθλήματος ο κ. Κωνσταντινίδης έσπευσε να ξεκαθαρίσει ευθύς εξαρχής, ότι η παραίτησή του έχει να κάνει με το συγκεκριμένο πρόβλημα, μη έχοντας την παραμικρή σχέση με προσωπικούς λόγους ή λειτουργικό θέμα του τμήματος.
Μάλιστα, κάνει λόγο γιά εκ μέρους του συνέχιση παροχής υπηρεσιών σ’ αυτο, όποτε και όπως μπορεί στέλνοντας έτσι με τον δικό του τρόπο το μήνυμα, ότι χειροσφαιρικό τμήμα του ΓΑΣΚ έχει την ανάγκη όλων και χρειάζεται να υποστηριχθεί από όλο το φάσμα του φιλάθλου κόσμου, ως αθλητικός «πρεσβευτής» του νομού ανά το πανελλήνιο και στο εξωτερικό.
Ειδικότερα, στην δήλωση παραίτησής του ο κ. Κωνσταντινίδης αναφέρει τα εξής:
« Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους άμεσους συνεργάτες μου, το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο του Γ.Α.Σ Κιλκίς, τους φιλάθλους της ομάδας μας, οι οποίοι στάθηκαν στο πλευρό μας την αγωνιστική περίοδο που τελείωσε και όλους όσους προσέφεραν οικονομική βοήθεια, είτε μέσω διαφήμισης είτε καλύπτοντας συγκεκριμένες υποχρεώσεις, διότι χωρίς την συνεισφορά όλων αυτών θα ήταν αδύνατη η ολοκλήρωση της αγωνιστικής χρονιάς.
Ιδιαιτέρως, όμως, οφείλω να ευχαριστήσω τους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο, οι οποίοι με αξιοθαύμαστη αυταπάρνηση “’έβαλαν πλάτη” στην προσπάθεια που καταβλήθηκε, ώστε η ομάδα μας να να ξαναβρεί τη θέση της στις καρδιές των Κιλκισιωτών και να γεμίζει το κλειστό γυμναστήριο όπως και τότε που πρωταγωνιστούσε στο πρωτάθλημα και διέδιδε το όνομα της πόλης μας σε όλη την Ευρώπη. Τότε που οι οικονομικές συνθήκες ήταν ευνοϊκότερες.
Δυστυχώς το βήμα προς αυτή την κατεύθυνση ήταν μικρό και η προσπάθεια δεν έτυχε της υποστήριξης που όλοι περιμέναμε, παρ’ όλο που στάθηκε στο ύψος της.
Η προσπάθεια δεν έτυχε της υποστήριξης, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, των αρχών, των ανθρώπων που ανήκαν και ανήκουν στην οικογένεια του αθλήματος μας, των ανθρώπων και των οργανισμών που είτε με την οικονομική τους επιφάνεια είτε με την επιρροή τους θα μπορούσαν να είχαν βοηθήσει. Και επί πλέον, αναγκαστήκαμε να λειτουργήσουμε σε ένα περιβάλλον όπου η Πολιτεία έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό στη τύχη του.
Πιστεύω πως η ομάδα που έκανε να «ταξιδέψει» και ακόμη να «ταξιδεύει» το όνομα της πόλης μας σε όλη την Ελλάδα, η ομάδα που αγωνίζεται επί σειρά ετών στην α’ εθνική κατηγορία, η ομάδα που κατέχει ένα Κύπελλο Ελλάδας, η ομάδα που συμμετείχε και έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει ξανά σε ευρωπαϊκούς αγώνες, η ομάδα που έφερε πανελλήνιους τίτλους,που στελέχωσε το εθνικό συγκρότημα και μεγάλωσε παιδιά μαθαίνοντας τους να έχουν ήθος και ομαδικό πνεύμα άξιζε και αξίζει μεγαλύτερης προσοχής και επένδυσης από τους ανθρώπους τους τόπου μας , είτε πρόκειται για αιρετούς άρχοντες είτε για ιδιώτες και επιχειρηματίες.
Οι παραπάνω λόγοι, η δύσκολη οικονομική συγκυρία αλλά κυρίως η έλλειψη χρόνου με αναγκάζουν να μην μπορώ να προσφέρω τις υπηρεσίες μου ως επικεφαλής του χειροσφαιρικού τμήματος του Γ.Α.Σ Κιλκίς την νέα αγωνιστική περίοδο.
Εύχομαι καλή επιτυχία σε όποιο νέο διοικητικό σχήμα δημιουργηθεί, και θα προσπαθήσω να είμαι κοντά τους όπως μπορώ».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα