Αθλητισμός

Παραιτείται ο Βασίλης Χατζηαποστόλου από την προεδρεία της Ε.Π.Σ. Κιλκίς

Σε παραίτηση από τα αξιώματά τους στην ΕΠΟ και τις τοπικές ενώσεις υποχρεώθηκαν τα 28 στελέχη της ομοσπονδίας και του ελληνικού ποδοσφαίρου, που παραπέμπονται στην Δικαιοσύνη με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος γιά την γνωστή υπόθεση των δελτίων υγείας ποδοσφαιριστων, απο την οποία σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η ΕΠΟ υπέστη ηζμιά 29.000.000 ευρώ.

Ως γνωστόν στους παραπεμπόμενους συγκαταλέγεται ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ και πρώην σύμβουλος της ΕΠΟ Βασίλης Χατζηαποστόλου, ο οποίος σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές, γνωστοποίησε πριν λίγες ημέρες την απόφασή του να παραιτηθεί από την προεδρεία της ΕΠΣΚ στην οποία θήτευσε συνολικώς 32 έτη, που τον καθιστούν τον μακροβιώτερο πρόεδρο της ένωσης μακράν του δευτέρου.

Ο κ. Β.Χατζηαποστόλου ο οποίος είναι ανάμεσα στα άτομα που εμπλέκονται με το «σκάνδαλο της κάρτας υγείας» δήλωσε σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης:

«Αφού είμαι κι εγώ κακούργος θα παραιτηθώ. Είναι πραγματικότητα. Λόγω της προσπάθειας, της κοινωνικής προσφοράς που κάναμε να προλαμβάνουμε τους θανάτους στα γήπεδα.

Το καλό τιμωρείται στην Ελλάδα. Επιλεκτικά. Απαλλάσσεται ο κύριος Λυκουρέζος και πάει ο Χατζηαποστόλου στην ανάκριση. Ρωτήστε τον εισαγγελέα γιατί.

Εδώ παρουσιάστηκε από τους δημοσιογράφους, η ηλιθιότητα, η αστειότητα ότι φάγαμε 30 εκατομμύρια ευρώ με την κάρτα υγείας. Το επαναλαμβάνουν συνεχώς. Ενώ υπάρχει μια αστική διαφορά δυο νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου. Π.χ ο Μαρινόπουλος έχει κάνει ένα ντιλ με μια κατασκευαστική εταιρία. Και δεν τα βρήκαν και ζημιώθηκε ο Μαρινόπουλος με 5 εκατομμύρια. Αυτό είναι κακούργημα, απιστία; Απιστία υπάρχει μόνο όταν διαχειρίζεσαι δημόσιο χρήμα.

Γελούσαν οι ανακριτές. Απλά αυτό το πήραν στο δικαστήρια για να ρίξουν τον Γκιρτζίκη. Απλά υπάρχει και αξιοπρέπεια και αυτό θα φάνεί όταν απαλλαγούμε στα δικαστήρια γιατί όλα αυτό είναι μια φούσκα», ανέφερε και συνέχισε:

«Η κάρτα υγείας έγινε μέσω της ομοσπονδίας, μετά από εισήγηση του εντιμότατου γιατρού του Γιάννη Οικονομίδη να εξετάζονται προληπτικά οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές με κάποιο αντίτιμο. Στην αρχή ήταν 28 ευρώ , μετά το κατεβάσαμε στα 15. Μας μπλόκαρε όμως η συντεχνία των γιατρών. Θέλαμε να γλιτώσουμε ζωές και μας έδωσε συγχαρητήρια και η ΟΥΕΦΑ. Μαλώναν και οι Υπουργοί μεταξύ τους ποιος θα προβάλλει την κάρτα υγείας.

Ήρθε μετά ο ο κύριος Πιλάβιος που άρχισε να πληρώνει την εταιρία. Πλήρωσε 11 εκατομμύρια. Τα μηχανήματα τα έχουμε πακετάρει είναι μέσα στις αποθήκες. Κι όλα αυτά για τα συμφέροντα των γιατρών.

Τα δικαστήρια μας παραπέμπουν για απιστία, ενώ η ομοσπονδία δεν παίρνει λεφτά από κανέναν. Από το 2005 έχει να πάρει χρηματοδότηση
Είναι μια φούσκα η κάρτα υγείας για να στείλουν τον Γκιρτζίκη σπίτι τους και παίρνει και εμένα η μπάλα. Αντί λοιπόν να φύγω από την πόρτα μετά από 36 χρόνια φεύγω από το παράθυρο.

Θα δικαιωθώ, απλά δεν ξέρω πότε. Εγώ τρία χρόνια δεν μπορώ να κατέβω. Γιατί; Καταδικάστηκα; Δεν υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας; Είναι λάθος απόφαση του κυρίου Κοντονή. Η επιμονή του.

Θα τον στέλναμε τον Γκιρτζίκη την 1 Οκτωβρίου κανονικά και από την πόρτα στο σπίτι του. Τι κατάλαβε; Τώρα με αυτόν τον τρόπο τους συσπείρωσε περισσότερο. Είναι λάθη άπειρων ανθρώπων…», κατέληξε.

Στην τυπικη δήλωση υποβολής της παραίτησής του ο κ. Χατζηαποστόλου αναμένεται να προβεί κατά την αποψινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣΚ, σηματοδοτώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το κλείσιμο και του δεύτερου κύκλου θητείας του, που ξεκίνησε το 2006, ενώ ο πρώτος ήταν από το 1980 έως το 2002.

Γιά την διαδοχή του θα διενεργηθεί ψηφοφορία ανάμεσα στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, την κενή θέση του οποίου καταλαμβάνει το παλαίμαχο διοικητικό στέλεχος της ένωσης Γιαννης Σιδηρόπουλος.
Οι ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες θεωρούν δεδομένη την διαδοχή του Βασίλη Χατζηαποστόλου από τον έως τώρα αντιπρόεδρο Χαράλαμπος (Μπάμπη) Δαμιανίδη, και μάλιστα παμψηφεί.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο κ. Δαμιανίδης θα γίνει ο πέμπτος αιρετός πρόεδρος στην 56χρονη ιστορία της ΕΠΣΚ.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Αναμενόμενο

Στα μέλη της κεντρικής επιτροπής του «ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία», που υπέβαλαν προσφάτως την παραίτησή τους από αυτήν, συμπεριλαμβάνεται και η […]

Ο… «γάμος» δεν θα γίνει!

Επειδή πολλά έχουν ακουσθεί γιά το ενδεχόμενο εμπλοκής της κατασκευαστικής εταιρίας «IΝΤΡΑΚΑΤ», λόγω του ότι η εν λόγω εταιρία ήταν […]