Αθλητισμός

Παραίτηση «βόμβα» Κ.Βιολιτζή και αιχμηρή ανακοίνωση Αλέξανδρου

«Σας ενημερώνω, ότι για προσωπικούς λόγους ευθιξίας παραιτούμαι από μέλος του ΔΣ σας καθώς και από εκπρόσωπος του ΓΑΣ Κιλκίς στην ΟΧΕ».

Με αυτήν την λακωνική έγγραφη δήλωση προς τον πρόεδρο του ΓΑΣ Κιλκίς Παναγιώτη Λαπατίνα, την οποία κοινοποίησε και στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (ΟΧΕ) Κωνσταντίνο Γκαντή, γνωστοποίησε την παραίτησή του από τις δύο αναφερόμενες διοικητικές θέσεις του συλλόγου το επί μακρόν διοικητικό στέλεχος και κατ’ επανάληψιν πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Βιολιτζής.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο κ. Βιολιτζής παραιτήθηκε προκαλώντας αίσθηση στον χώρο του χειροσφαίρου όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την έντονη ενόχληση και δυσαρέσκειά του για την επιλογή του προεδρείου να άρει την εκπροσώπηση του συλλόγου στην ΟΧΕ από αυτόν, χωρίς προηγούμενη εντός των προθεσμιών που ορίζει ο κανονισμός της ΟΧΕ. Αυτό συνέβη κατά την διάρκεια της πρόσφατης γενικής συνέλευσης της ομοσπονδίας.

Οι ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν, ότι η «σταγόνα» που έκανε το «ποτήρι» της ενόχλησης και δυσαρέσκειας του κ. Βιολιτζή να «ξεχιλίσει» ήταν η φραστική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών, με αφορμή την ένταση που προκλήθηκε στην ενδοκιλκισιακή αναμέτρηση του πρωταθλήματος βορείου ομίλου α2 εθνικής κατηγορίας μεταξύ του ΓΑΣ Κιλκίς και του Αλεξάνδρου Αξιουπόλεως.

Αιχμηρή ανακοίνωση του Αλέξανδρου Αξιούπολης
Μετά από τα όσα συνέβησαν την Κυριακή 25.3.18 στο γήπεδο του Γ.Α.Σ Κιλκίς μεταξύ των ομάδων Γ.Α.Σ Κιλκίς – Α.Σ Αλέξανδρος Αξιούπολης ο σύλλογος μας δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος στην ¨τραγωδία¨ που ξεκίνησε 14.10.17 και κορυφώνεται το ερχόμενο Σάββατο 31.3.18.

Ο Α.Σ. Αλέξανδρος Αξιούπολης προσπάθησε όλον αυτόν τον καιρό να μην οξύνει τα πράγματα βγάζοντας ανακοινώσεις για τις επανειλημμένες εχθρικές διαιτησίες γιατί θα καταντούσαμε γραφικοί.

Με μεγάλη μας θλίψη όμως διαπιστώσαμε ότι το έγκλημα που είχε προσχεδιαστεί και μας οδήγησε σαν πρόβατα στην σφαγή ολοκληρώθηκε με την ανεκδιήγητη διαιτησία των κυρίων Νάσκου Π. και Χαρίτσου Β. καθώς, σε ένα παιχνίδι που μέχρι το πεντηκοστό (50΄) λεπτό κυλούσε ομαλά βγάζοντας όλο τον χαρακτήρα του τοπικού ντέρμπι και έχοντας, μέσα σε λογικά πλαίσια, δύο δίλεπτες αποβολές σε κάθε ομάδα, ωστόσο, στο τελευταίο δεκάλεπτο (10΄) και ενώ η ομάδα μας προηγούνταν με τέσσερα (04) τέρματα, δέχτηκε έξι (06) αδιανόητες δίλεπτες αποβολές αφήνοντας μας για μεγάλο χρονικό διάστημα με 3 παίκτες γηπέδου.

Κύριοι, εμείς έχουμε μάθει ότι το παιχνίδι παίζεται στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και με πρωταγωνιστές τους παίκτες των ομάδων , αλλά διαπιστώσαμε ότι ίσως τελικά η ¨ανάπτυξη ¨να έρχεται ανάλογα με τις ορέξεις των ¨κουμπάρων¨. Εμείς έχουμε μάθει από τα λάθη μας και καταφέραμε στην επανέναρξη των ακαδημιών μας να φέρουμε τον κόσμο , γονείς, παιδιά, συναθλητές στο γήπεδο, γεμίζοντας σε κάθε παιχνίδι το κλειστό μας ασφυχτικά, πράγμα σπάνιο για τα σημερινά δεδομένα, αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν συμβαίνει ούτε σε αγώνα Α1 κατηγορίας. Εμείς αυτή την ανάπτυξη θέλουμε και σε αυτή πιστεύουμε.

Εσείς όμως κύριοι δεν θέλετε υγιείς συλλόγους με κόσμο στα γήπεδα και ανάπτυξη ηλικιακών ακαδημιών, αλλά θέλετε άδεια γήπεδα και ομάδες υποχείρια για να μπορείτε να λειτουργείτε κατά το δοκούν.

Με όλα αυτά, το μόνο που καταφέρνετε είναι να πηγαίνετε το ήδη υποβαθμισμένο άθλημα της χειροσφαίρισης χρόνια πίσω, απομακρύνοντας και τον τελευταίο φίλαθλο από το άθλημα και καταστρέφοντας έναν ακόμη πυρήνα στην επαρχία.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα